13 άτομα από τους συνολικούς συλληφθέντες ξεχωρίζει η έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, και συγκεκριμέναν σε εννέα Κροάτες, έναν Αλβανό και 3 Έλληνες, από τους οποίους οι δύο έχουν επιβαρυμένο ποινικό μητρώο. Σχετικά με τον κρατούμενο αλβανικής καταγωγής, είναι 22 ετών, οργανωμένος οπαδός και βρέθηκε πάνω του αναδιπλούμενος σουγιάς. 

Αναφορικά με τους Έλληνες συλληφθέντες, οι δύο είναι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναΐκου: ο ένας είναι 27 ετών, με δικογραφία εις βάρος του, αλλά αποφυλακίστηκε πριν 6-7 μήνες, ο δεύτερος, πάλι 27 ετών, έχει συμμετάσχει ξανά σε επεισόδια, ενώ είναι γνωστός στις αστυνομικές δυνάμεις και δη της Αθλητικής Βίας. Τέλος, ο τρίτος Έλληνας έχει κάνει αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σχετικά με την παρουσία και συμμετοχή του στα επεισόδια. 

Ωστόσο, συνεχίζονται, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, οι εργαστηριακές έρευνες πάνω στα φονικά εργαλεία και στο γενετικό υλικό που έχει ληφθεί από τους κρατούμενους. Σκοπός είναι η ταυτοποίηση και τελικά ο εντοπισμός του δράστη της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, η οποία συνέβη κοντά στο γήπεδο της ΑΕΚ, το βράδυ της Δευτέρας κατά τη διάρκεια αιματηρών επεισοδιών μεταξύ χούλιγκαν.

Συνεχίζεται και η εσωτερική έρευνα στην ΕΛΑΣ σχετικά με τα μέτρα που λήφθηκαν, ώστε να αντιμετωπιστούν οι Κροάτες χούλιγκαν κατά την είσοδό τους στη χώρα, αλλά και έπειτα αυτής. Ακόμα, αναμένεται η ολοκλήρωση των απολογιών των συνολικά 105 συλληφθέντων από τρεις ανακριτές, οι οποίες θα διαρκέσουν από αύριο, έως και την Κυριακή.

Τα κροατικά ΜΜΕ για τους Κροάτες συλληφθέντες 

Παράλληλα, από πλευράς τους, τα κροατικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχουν αρχίσει ήδη να ενημερώνουν σε σχέση με τους χούλιγκαν συμπατριώτες τους που έχουν συλληφθεί για την εμπλοκή τους στα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη Νέα Φιλαδέλφεια τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα ένας νέος άνθρωπος να χάσει τη ζωή του. 

Όπως αναφέρουν, ένας εκ των συλληφθέντων είναι ηγετικό στέλεχος των Bad Blue Boys, ο οποίος έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για σοβαρά επεισόδια στο Ζάγκρεμπ στο πλαίσιο ποδοσφαιρικού αγώνα, ενώ ένας άλλος, κροατικής καταγωγής, αλλά πολίτης της Αυστρίας, είναι γνωστός ως ένας εκ των αρχηγών της κερκίδας της Ραπίντ Βιέννης. Ακόμα, μεταξύ τους βρίσκεται και ένας 25χρονος προπονητής καράτε. 

Αξίζει να αναφερθεί, επιπλέον, πως τα κροατικά ΜΜΕ ισχυρίζονται ότι «συμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, οι διοργανωτές του ταξιδιού, οι επικεφαλείς των BBB κατάφεραν να διαφύγουν από την Ελλάδα για την Ιταλία ακτοπλοϊκώς, προλαβαίνοντας τους ελέγχους της ελληνικής αστυνομίας που άργησε και σ' αυτό το κομμάτι».