Αντιπολίτευση και μέρος του μιντιακού συστήματος τρέφονται με σκανδαλολογία και δολοφονίες χαρακτήρων των πολιτικών τους αντιπάλων.

Τα ρέστα τους στη σκανδαλολογία τζογάρουν τα κέντρα και τα παράκεντρα του αντιπολιτευτικού πολιτικού συστήματος, τμήματος των media και του επιχειρηματικού λόμπι. Επιδιώκουν μετά βουλιμίας την επικοινωνιακή μονοπώληση της πολιτικής ατζέντας με αποκαλύψεις και δήθεν αποκαλύψεις για σκάνδαλα και δήθεν σκάνδαλα, με μοναδικό σκοπό να ρίξουν τόνους γκρίζου χρώματος στην πολιτική ζωή της χώρας και να μουντζουρώσουν το προφίλ του όποιου αντιπάλου τους.

Αντιπολιτευτικές εξαλλοσύνες και φωνασκίες εκπέμπουν ριπές τοξικότητας και απαξιώνουν θεσμούς, με τον κίνδυνο επικράτησης της αποσταθεροποίησης και αντιδημοκρατικών εκτροπών. Από το «όλοι είναι κλέφτες» και το λιντσάρισμα του τεκμηρίου της αθωότητας μέχρι τη δολοφονία χαρακτήρων, η… επιμελής καλλιέργεια της σκανδαλολογίας εκκολάπτει τέρατα. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης λυσσαλέα προσπαθούν να εμφανίσουν την κυβέρνηση σαν μηχανισμό παραγωγής σκανδάλων και τη χώρα να βρίσκεται σε καθεστώς κατοχής από τη διαφθορά.

Υπουργοί στο στόχαστρο

Οι δικογραφίες για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, η δίκη για τα Τέμπη και η διαρροή περί αποκαλύψεων για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις είναι τα… εκρηκτικά με τα οποία ζώνεται καθημερινά η αντιπολίτευση και όσοι εργάζονται για την κυβερνητική αποδρομή και την απομάκρυνση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όσοι τρίβουν τα χέρια τους στην προοπτική το επόμενο τρίμηνο η Βουλή να μετατραπεί σε ιδιότυπο ανακριτικό γραφείο, με ημερήσια ατζέντα τη σκανδαλολογία, τις άρσεις ασυλιών, τη σύσταση εξεταστικών και προανακριτικών επιτροπών και τις συζητήσεις για τις υποκλοπές και το κράτος δικαίου. Ονειρεύονται ότι «χτίζουν» τις προϋποθέσεις για την εμπέδωση της πολιτικής αστάθειας! Στοχοποιούν και ρίχνουν τόνους χολής και λάσπης.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Άδωνις Γεωργιάδης, στην παρουσίαση του βιβλίου του «Ρώμη: Από την άνοδο στην πτώση», αποκαλύπτει έναν από τους λόγους που έγινε δεξιός: Την πειθαρχία, κάτι που είχε η Ρώμη, σήμερα στην Ελλάδα «τη θεωρούμε φασισμό και καταπίεση».

«Στην Ελλάδα έχουν θεοποιήσει τη διαμαρτυρία… Αγρότες κάνουν μπλόκα και λένε δεν θα δω τον πρωθυπουργό γιατί δεν γουστάρω ή γιατί δεν καταργούμε τον ευρωπαϊκό χρηματιστήριο ενέργειας (που είναι ευρωπαϊκός κανονισμός) ή γιατί περνάμε τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ. Και λέει ο κόσμος, έχουν δίκιο οι αγρότες. Στη σύγχρονη Ελλάδα της παρακμής έχουμε θεοποιήσει τη διαμαρτυρία. Όποιος διαμαρτύρεται έχει δίκιο», είπε ο υπουργός Υγείας.

Ωστόσο, ο ίδιος άνθρωπος μάλλον θεωρείται απείθαρχος για το αντιπολιτευτικό σύστημα. Γιατί στηλίτευσε τη συμμαχία του ξυλολίου στα Τέμπη, γιατί εξέφρασε προβληματισμό για τον τρόπο που λειτούργησε η Ευρωπαία Εισαγγελέας με τις δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, γιατί… καταχερίζει κάθε έξαλλη και άφρονα διαμαρτυρία και κάθε παράσταση ύβρεων και λαϊκών δικαστηρίων της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Με την ίδια λυσσαλέα κατακραυγή αντιμετωπίζεται και ο Γιώργος Φλωρίδης. «Τρισκατάρατος» για το σύστημα της αντιπολίτευσης ο υπουργός Δικαιοσύνης ενδεχομένως και για τις σκληρές αναφορές του στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, την οποία χαρακτήρισε ως «φυσική πολιτική συνέχεια της Χρυσής Αυγής».

«Τραμπουκισμοί εναντίον του Κοινοβουλίου και της Δικαιοσύνης, απειλές κατά δικαστών, απόπειρα ανατροπής της θεσμικής λειτουργίας της χώρας. Η Χρυσή Αυγή γιατί ψηφιζόταν από μια μερίδα του κόσμου να πάει στη Βουλή; Για να διαλύσει τη Βουλή και να τους πλακώνει όλους. Η κυρία Κωνσταντοπούλου από ό,τι έχει δημοσιοποιηθεί αντιμετωπίζει κακούργημα γιατί κατέγραψε μια δικαστή και δημοσίευσε το βίντεο στα social media, αυτό είναι κακούργημα», κατέληξε.

«Καταραμένος» και στο πυρ το εξώτερον ο Γιώργος Φλωρίδης γιατί μίλησε για ένα «γνωστό πολιτικό παιχνίδι από κάποια μειοψηφία που δεν επιθυμεί να γίνει η δίκη για τα Τέμπη», υπενθυμίζοντας ότι «κατά τη διάρκεια των δυόμισι ετών της ανάκρισης έγινε μια τεράστια προσπάθεια να μην ξεκινήσει η δίκη γιατί στόχος ήταν τα στοιχεία να μην έρθει η κάθαρση».

Και επειδή πάντα το είδωλο απαιτεί και το αντιείδωλο, το μαύρο το άσπρο και το αρνητικό το θετικό, απ’ όλα τα δεινά του κόσμου θα εμφανιστεί… έφιππος ο Αλέξης Τσίπρας να μας σώσει.

Σαν άλλος Ναπολέων της πάλαι ποτέ Ριζοσπαστικής Αριστεράς και φέρελπις εκφραστής της Κεντροαριστεράς θα ανασύρει την πανοπλία και την περικεφαλαία του από το μπαούλο της λήθης για να κατατροπώσει τον… κακό Μητσοτάκη. Μόνο που δεν αρκεί ένα ξεσκόνισμα της πολεμικής πολιτικής του αμφίεσης. Γιατί η οξείδωση του πολιτικού εξοπλισμού του Τσίπρα είναι σε προχωρημένο στάδιο και διαλύεται!

Σιγά μη θέλουν εκλογές

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος, αιτούνται ευθέως εκλογές, την ώρα που το μιντιακό σύστημα που τα υποστηρίζει βγάζει σενάρια με φόντο μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού.

Πρωτοστάτης ο Νίκος Ανδρουλάκης που επενδύει μέχρι να δύσει ο ήλιος στη σκανδαλολογία, με απώτερο σκοπό τη διάχυτη αίσθηση στην κοινή γνώμη ότι η κυβέρνηση καταρρέει υπό το βάρος των σκανδάλων –υπαρκτών ή μη– και την αποσταθεροποίηση που θα οδηγήσει σε παραλυσία τη χώρα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η κριτική των υπόλοιπων κομμάτων του λεγόμενου προοδευτικού χώρου. Στην ανάλυσή τους η κυβέρνηση είναι πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένη. Και όλοι, με τον τρόπο τους, σπρώχνουν στις πρόωρες κάλπες και –εμμέσως πλην σαφώς– στα περί διασφάλισης της πολιτικής σταθερότητας απαντούν ναι, αλλά με κυβέρνηση ειδικού σκοπού.

Γιατί οι αντιπολιτευόμενοι γνωρίζουν ότι οι πρόωρες εκλογές απλά θα σφραγίσουν τη διψήφια διαφορά της ΝΔ, από το δεύτερο και καταϊδρωμένο ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια να ακολουθούν τα… μικρομέγαλα κόμματα και κομματάκια.