Στη διαγραφή του Μύρωνα Χιλετζάκη έχει προχωρήσει η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με επίσημη τοποθέτηση του κόμματος.

Ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής φέρεται, βάσει των ερευνών, να είναι ο επικεφαλής της οργάνωσης στην Κρήτη που εισέπραττε εκατομμύρια ευρώ από παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως προέκυψε από την έρευνα των στελεχών του ελληνικού FBI.

Ο  εν λόγω κατηγορούμενος, με συχνή παρουσία σε τηλεοπτικά κανάλια για ζητήματα του αγροτικού κλάδου, έχει έντονη δραστηριότητα στην προώθηση βιολογικών προϊόντων στην Κρήτη, ενώ είναι και πρόεδρος της Εθνική Ένωση Μικρών Αγροτικών Συνεταιρισμών.
Σύμφωνα με τις Αρχές, είχε κεντρικό ρόλο συντονιστή στην ομάδα, τα μέλη της οποίας φέρονται να αποκόμισαν συνολικά ποσά που αγγίζουν τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Για την υπόθεση τοποθετήθηκε με ανάρτησή της στο «X» η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου, επισημαίνοντας ότι ο κ. Χιλετζάκης ήταν ανενεργό μέλος του κόμματος εδώ και χρόνια, δεν συμμετείχε σε καμία πρόσφατη εκλογική διαδικασία και έχει διαγραφεί οριστικά από τα μητρώα.

Στην ίδια τοποθέτηση, η εκπρόσωπος της ΝΔ άφησε αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενη στις αποκαλύψεις για κουμπαριές του προέδρου του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, οι οποίες βρίσκονται στο επίκεντρο έρευνας για παράνομες επιδοτήσεις, καλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση να επιδείξει μεγαλύτερη πολιτική σωφροσύνη.