Ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών και βοηθητικό τηλεφωνικό κέντρο θα λειτουργεί στο κτήριο «Κεράνης» του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, στη λεωφόρο Θηβών 196-198, στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη-Νίκαια Αττικής (ΤΚ 18233). Πιο συγκεκριμένα, σκοπός αυτών των δύο υπηρεσιών είναι να υπάρξει περαιτέρω βοήθεια στην προσπάθεια αναγνώρισης των θυμάτων του πολύνεκρου ναυαγίου που σημειώθηκε σε διεθνή ύδατα, 47 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Πύλου

Όσον αφορά τα στοιχεία επικοινωνίας με την ελληνική ομάδα DVI, το τηλέφωνο και τo email θα είναι τo 2131386000 και το [email protected], αντίστοιχα. Το ωράριο λειτουργίας του παραπάνω θα αφορά τις ώρες 09:00 έως 19:00 (UTC+3) σε καθημερινή βάση και θα ισχύει από το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023. Σχετικά με τις γλώσσες επικοινωνίας που θα υποστηρίζει, αυτές είναι οι ακόλουθες: αγγλικά, αραβικά, παστό και ουρντού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ελληνική ομάδα DVI έχει αναλάβει το ανθρωπιστικό έργο της αναγνώρισης των θυμάτων της εν θέματι καταστροφής, σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, τη Γενική Γραμματεία Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Τέλος, να σημειωθεί ότι στο κτήριο Κεράνης, επίσης, θα γίνεται η υποδοχή των συγγενών των θυμάτων για την εξέτασή τους και τη λήψη βιολογικού υλικού (DNA), κατόπιν σχετικής συνεννόησης μαζί τους.