Εκτός ορίων είναι η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πέρα από τις ατελείωτες εσωκομματικές κόντρες, έχουν να αντιμετωπίσουν και τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος όταν δεν λείπει για διακοπές, εκτονώνει την αλαζονική του συμπεριφορά στα στελέχη του κόμματος. Ενδεικτικό είναι ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του συντονιστικού της Οργανωτικής Επιτροπής του καταστατικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει για διακοπές στην Μύκονο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πολύ είπε στα στελέχη ότι τους κάνει και... χάρη που παραμένει στην ηγεσία του κόμματος: «Θα σηκωθώ να φύγω από πρόεδρος» ενώ λίγο μετά συμπλήρωσε ότι «Εδώ που κάθοµαι , χάνω λεφτά», κάτι το οποίο έλεγε ξανά και ξανά στα μέλη της επιτροπής, τα οποία άκουγαν με μεγάλη έκπληξη τον Στέφανο Κασσελάκη να βγάζει ένα άνευ προηγουμένου ξέσπασμα αλαζονείας.

Και µάλιστα τα λόγια αυτά τα επανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον τέσσερις φορές. Αποδέκτρια ήταν πρωτίστως η βουλευτής Κατερίνα Νοτοπούλου, αλλά και τα υπόλοιπα µέλη του συντονιστικού, που δεν πίστευαν στα αυτιά τους ακούγοντας τον πρόεδρο κόµµατος (υποτίθεται) της Αριστεράς να εκτοξεύει τέτοια απειλή και να µνηµονεύει τα χρήµατα που χάνει επειδή κάθεται στην καρέκλα του προέδρου και όχι στην αντίστοιχη των επιχειρήσεών του. Και όλα αυτά ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης ετοιμαζόταν μαζί με το σύζυγό του να ξεκινήσουν ένα νέο μαραθώνιο παραθερισμού στα νησιά του Αιγαίου, με πρώτη στάση την Μύκονο.

Οι ατέλειωτες διακοπές


Οι διακοπές δίχως τέλος για τον Στέφανο Κασσελάκη ξεκίνησαν ένα νέο γύρο γκρίνιας στον ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί δε θυμήθηκαν ότι το κόμμα έκανε ολόκληρη καμπάνια τα προηγούμενα χρόνια για τις ολιγοήμερες διακοπές του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πατρικό του στα Χανιά, ενώ τώρα ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται διαρκώς σε διακοπές σε νησιά του Αιγαίου και τριγυρνά σε εκδηλώσεις εφοπλιστών και μεγάλοεπιχειρηματιών. “Απολογούμαστε εμείς για τη Μύκονο”, έλεγε κορυφαίο στέλεχος του κόμματος που έμεινε πίσω στην Κουμουνδούρου, σχεδόν μόνος του, καθώς το κόμμα υπολειτουργεί. Τα μισά στελέχη βρίσκονται διακοπές ενώ τα άλλα μισά βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχουν καμία επιθυμία να ασκήσουν αντιπολίτευση για έναν «happy traveler» πρόεδρο που τους προσβάλλει συστηματικά. Το ίδιο στέλεχος μάλιστα έλεγε ότι ο πρόεδρος ταξιδεύει σε πανάκριβους προορισμούς της χώρας ενώ υποτίθεται είναι πρόεδρος κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς και μάλιστα την ίδια ώρα που πολλές οικογένειες δυσκολεύονται να πάνε διακοπές.

Η γκρίνια στο εσωτερικό του κόμματος φούντωσε, όταν έβγαλε ανακοίνωση η ΕΣΗΕΑ, με την οποία επιτίθεται ανοιχτά στον Στέφανο Κασσελάκη, αναφέροντας ότι όσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει διακοπές στην Μύκονο, οι εργαζόμενοι στα κομματικά μέσα ενημέρωσης είναι απλήρωτοι. Μάλιστα αν και έγιναν ενέργειες ώστε να πείσουν τον Στέφανο Κασσελάκη να γυρίσει από τις διακοπές ή να είναι λιγότερο προκλητικός με τις φωτογραφίες στα σοκάκια της Μυκόνου, αυτές έπεσαν στο κενό. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο αρνήθηκε να επιστρέψει στην Αθήνα, αλλά θεώρησε ότι μπορεί να κάνει αντιπολίτευση από την Μύκονο, όπου επιτέθηκε με ανάρτησή στο Χ στον Άδωνι Γεωργιάδη. Ωστόσο η επίθεση αυτή δεν συγκίνησε ούτε τους πιο φανατικούς Kasselistas, οι οποίοι πλέον βλέπουν ότι έχουν να κάνουν με έναν πρόεδρο δίχως σοβαρό πολιτικό αισθητήριο. Και κάπως έτσι όλοι δίνουν ραντεβού για νέες εσωκομματικές μάχες από... Σεπτέμβριο.