Με κλούβα των ΜΑΤ, η αστυνομία σταμάτησε την πορεία των περίπου 40 τρακτέρ των αγροτών της Χαλκιδικής που κατευθύνονταν προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι αγρότες από το μπλόκο των Νέων Μουδανιών, ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με προορισμό το ΥΜΑΘ (Υπουργείο Εσωτερικών, τομέας Μακεδονίας-Θράκης), προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Επιτροπή των παραγωγών που συμμετείχαν στην κινητοποίηση ζήτησε από τους αστυνομικούς να συνεχίσουν τα τρακτέρ την πορεία τους, ωστόσο τούς επιτράπηκε να συνεχίσουν μόνο με αγροτικά οχήματα. Ομάδα αγροτών, στην προσπάθεια να παρακάμψει το μπλόκο των αστυνομικών, άνοιξε τα προστατευτικά κιγκλιδώματα της Εθνικής Οδού, στο ύψος του Λακκώματος και προχώρησε με τα τρακτέρ στον αποκλεισμό και του παρακείμενου δρόμου που οδηγεί στη Θεσσαλονίκη.

Από τις 10:30 το πρωί, η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη παραμένει κλειστή, το ίδιο και ο παράδρομος της Εθνικής Οδού στο ίδιο ρεύμα.

Συμβολικός αποκλεισμός της Εθνικής Οδού Χανίων-Ρεθύμνου

Σε συμβολικό ολιγόλεπτο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Χανίων-Ρεθύμνου στην περιοχή Μεγάλα Χωράφια προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι αγρότες μετά από κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων η οποία με ανακοίνωση της κάλεσε όλους τους αγρότες να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, διεκδικώντας μέτρα προστασίας του εισοδήματός τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Μανούσο Σταυριανουδάκη, οι αγρότες ζητούν μείωση του κόστους παραγωγής, αναπλήρωση του εισοδήματος τους, αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, αύξηση του αφορολόγητου και ολοκληρωμένο πρόγραμμα δακοκτονίας με κρατική ευθύνη.

Η πορεία των αγροτικών κινητοποιήσεων στα Χανιά θα κριθεί στην προγραμματισμένη για αύριο συνεδρίαση της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων που θα πραγματοποιηθεί στη Νίκαια Λάρισας.