Επέστρεψαν στα μπλόκα τους οι αγρότες, ενώ αύριο στην πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας αποφασίσουν για το μέλλον και τη μορφή των κινητοποιήσεών τους, με την κυβέρνηση να καλεί σε διάλογο και να επισημαίνει ότι βρίσκεται δίπλα τους. Χαρακτηριστικά χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «για εμάς δεν υπάρχει αγροτικό μέτωπο», προσθέτοντας ότι «το μόνο μέτωπο που έχει η κυβέρνηση είναι με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα παραγωγής».

«Τους ακούμε, τους σεβόμαστε και λαμβάνουμε συνεχώς μέτρα στήριξής τους, αναγνωρίζοντας την αγωνία τους για το αύριο λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής από την ενεργειακή/κλιματική κρίση, αλλά και λόγω των ισχυρών γεωπολιτικών κλυδωνισμών που επηρεάζουν καταλυτικά τον αγροτικό τομέα και τα συστήματα παραγωγής τροφίμων συνολικότερα», συμπλήρωσε ο πρωθυπουρχός στην κυριακάτικη ανάρτηση του στο Facebook.

Ενώ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, που συναντήθηκε με αντιπροσωπείες αγροτών απηύθυνε εκ νέου πρόσκληση για διάλογο, σημειώνονται ότι «η σχέση της Νέας Δημοκρατίας, της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού με τους Έλληνες αγρότες είναι διαχρονική, είναι ισχυρή».

Σήμερα οι αγρότες της Χαλκιδικής αναμένεται να πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία, με τελικό προορισμό το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, στη Θεσσαλονίκη, όπου θα επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Στο συμβολικό κλείσιμο της Εγνατίας Οδού στο ύψος του κόμβου του Στρυμονικού προχωρούν σήμερα στις 13:00 μ.μ. οι αγρότες του νομού Σερρών. Το κλείσιμο της Εγνατίας Οδού θα είναι διάρκειας 15 με 20 λεπτών και από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και θα γίνει σε συνεννόηση με την αστυνομία. Νωρίτερα στις 11:00 αγρότες που είχαν αφήσει τα τρακτέρ τους στο κέντρο της πόλης των Σερρών θα τα μεταφέρουν κάτω από τον κόμβο του Στρυμονικού στον επαρχιακό δρόμο Ηράκλειας-Στρυμονικού.