Πετυχημένες χαρακτήρισε τις έως τώρα κινήσεις της κυβέρνησης για απουσία της ακροδεξιάς στα κοινά ο Κώστας Μπακογιάννης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Το Βήμα».

Ο δήμαρχος Αθηναίων, σε αναφορά του στις εκλογές, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορούν να είναι το ξέπλυμα των ναζιστών και των φασιστών», θέτοντας ως λύση «την προστασία των αδυνάμων».

«Το μαύρο δεν ταιριάζει στην Αθήνα. Απλά, σταράτα και ξεκάθαρα. Οφείλουμε να έχουμε ένα μέτωπο, πέρα και πάνω από παρατάξεις και ιδεολογίες, πέρα και πάνω από εγωισμούς, ενάντια στη βία και στο μίσος, ενάντια στο μαύρο. Και μέχρι στιγμής το καταφέραμε. Καταφέραμε, όλοι μαζί, στο Δημοτικό Συμβούλιο που τώρα κλείνει τον κύκλο του, να είμαστε ενωμένοι, κάθετοι, ασυμβίβαστοι ως προς αυτό.

Οι κάλπες δεν είναι πλυντήρια, οι εκλογές δεν μπορούν να είναι το ξέπλυμα των ναζιστών και των φασιστών. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στον δημόσιο λόγο που αρθρώνουμε.

Από την άλλη μεριά, ένας τρόπος για να τους αποδυναμώσουμε είναι βελτιώνοντας τη ζωή και την καθημερινότητα των συνανθρώπων μας εκεί έξω. Κι εδώ τοπικότητα λοιπόν. Γειτονιά-γειτονιά, συμπεριληπτικότητα και προστασία των αδυνάμων. Όπου λύνεις προβλήματα, το μαύρο εξαφανίζεται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μπακογιάννης.