«Το κέντρο δεν μπορεί να γίνει μία τουριστική Disneyland», υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων, μιλώντας στο Mega, με αφορμή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που προβλέπεται ρητά, ότι για τουλάχιστον τρία χρόνια δε θα δοθεί καμία νέα άδεια κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στους οκτώ νέους πεζόδρομους και στις τέσσερις πλατείες που θα ανακατασκευαστούν.

«Έχουμε πρόβλημα και χρειαζόμαστε μία πολιτική του μέτρου. Εμείς λέμε ότι στον δημόσιο χώρο μπορούμε να συμβιώσουμε όλοι, χωρίς αποκλεισμούς. Όμως όλοι θα πρέπει να μπούμε σε ένα πλαίσιο, μία νόρμα. Ο δήμος Αθηναίων, κάνει κάποιες κινήσεις. Πρώτον πάμε και βάζουμε πρόστιμο. Δεύτερον πάμε και σηκώνουμε τα τραπεζοκαθίσματα. Πάνε φορτηγά δύο φορές τη βδομάδα και μαζεύουν. Τρίτον, έχουμε μία νέα νομοθετική ρύθμιση που μας επιτρέπει να σφραγίζουμε το μαγαζί, γιατί υπάρχουν περιπτώσεις που τα πρόστιμα που βάζουμε είναι λιγότερα από το κέρδος των τραπεζοκαθισμάτων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μπακογιάννης.

«Πάμε ένα βήμα παρακάτω. Η πανδημία πέρασε, πρέπει να βρούμε τον δρόμο μας. Εκεί που μπαίνουμε στο τρίγωνο και κάνουμε ένα νέο έργο που έχουμε 8 νέους πεζοδρόμους, που έχουν θεσμοθετηθεί από το 1990 και δεν έχουν γίνει, και φτιάχνουμε και δύο πλατείες, Αγίας Ειρήνης και Καρίτση. Σε αυτούς του νέους δρόμους δε θα επιτρέπονται νέα τραπεζοκαθίσματα για 3 χρόνια. Το κέντρο δεν μπορεί να γίνει μία τουριστική Disneyland. Το κέντρο είναι ο μόνιμος κάτοικος, να μπορούμε να έχουμε μικτές χρήσεις. Όλα μαζί και όχι μόνο ένα πράγμα», εξήγησε ο κ. Μπακογιάννης.

Για το ρεπορτάζ του MEGA για την έξοδο κινδύνου του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι με τα τραπεζοκαθίσματα που εμποδίζουν την έξοδο, ο κ. Μπακογιάννης είπε πως η δημοτική αρχή έχει ήδη πάει και έχει ήδη πράξει τα δέοντα. Είναι προφανώς παράνομα αυτά τα τραπεζοκαθίσματα. Έχουμε 14 σημεία που περνάει το τρένο μέσα στην πόλη. Από το 2021 θέσαμε θέμα στον ΟΣΕ. Προχωράει το θέμα της υπογειοποίησης, ένα από τα μεγαλύτερα έργα της Αθήνας που δεν μιλάει κανείς, και ένα  από τα σπουδαιότερα, αλλά μέχρι να τελειώσει αυτό το θέμα έχουμε το έργο έχουμε ζήτημα με τις διαβάσεις. Ο ΟΣΕ ανταποκρίνεται και έχει προχωρήσει στο να αποκαταστήσει τις ελλείψεις».

Τέλος, για το θέατρο του Λυκαβηττού ο δήμαρχος Αθηναίων αποκάλυψε πως, «μετά από 15 χρόνια στο τέλος του καλοκαιριού, ανοίγει το θέατρο του Λυκαβηττού, είναι ένα πολύ μεγάλο έργο».

Σε ό,τι αφορά την αυτοδιοίκηση και το έργο της, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε: «Ο κόσμος ψηφίζει πρόσωπα γιατί κάτι λέει και κάτι κάνει. θα πάω σε μία γειτονιά. Μπορεί κάποιος να μην γουστάρει να ψηφίζει τον Μπακογιάννη, να ψηφίζει ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ή οτιδήποτε. Τι τον νοιάζει στο τέλος της ημέρας; «”Είναι πιο καθαρή η γειτονιά μου;”, “έχει πιο πολύ πράσινο;”, “με τα φώτα τι γίνεται, τα πεζοδρόμια”. Οι άνθρωποι που μας ακούνε, δεν περιμένουν μαγικά, ξέρουν πολύ καλά τι τους γίνεται. Από εμάς περιμένουν να κάνουμε την προσπάθεια και να δώσουμε τις μάχες, αυτή είναι η πραγματικότητα», σημείωσε.