Μοναχικά Χριστούγεννα πέρασε η Εύα Καϊλή, στις φυλακές του Χάρεν στις Βρυξέλλες. 

Όπως μετάδωσε ο ΑΝΤ1, κανείς δεν την επισκέφθηκε ανήμερα τα Χριστούγεννα στην φυλακή, σε αντίθεση με άλλους κρατούμενους που δέχθηκαν αγαπημένα τους πρόσωπα.

Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής μετράει αντίστροφα μέχρι τις 22 Ιανουαρίου, οπότε και θα κριθεί ξανά το αν θα αποφυλακιστεί με περιοριστικά μέτρα ή θα παραμείνει έγκλειστη.

Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε το Mega η Εύα Καϊλή μπορεί να πέρασε μόνη της τα Χριστούγεννα, ωστόσο το γεύμα στις υπερσύγχρονες και οικολογικά βιώσιμες φυλακές που κρατείται ήταν άκρως… εστιατορικό.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι υποχρεωμένη πλέον να ακολουθεί το πρόγραμμα και τους κανόνες του σωφρονιστικού ιδρύματος, που, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στο Χριστουγεννιάτικο μενού, δεν ήταν καθόλου λιτό.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, το τραπέζι του ρεβεγιόν των Χριστουγέννων για την Εύα Καϊλή και τις συγκρατούμενές της είχε ως ορεκτικό σούπα σπαραγγιού. Το κυρίως πιάτο ήταν pavé γαλοπούλας με αρακά, καρότα και σάλτσα πιπεριάς. Επιδόρπιο dame blanche, ένα γλυκό από παγωτό βανίλια με σαντιγί και ζεστή λιωμένη σοκολάτα καθώς και μάφιν. Το χριστουγεννιάτικο μενού δεν περιλάμβανε αλκοόλ.

Σημειώνεται ότι η διεύθυνση των φυλακών δίνει τη δυνατότητα στις κρατούμενες να αγοράσουν μερικά πράγματα από το κυλικείο, εφόσον τους μεταφερθούν χρήματα στον λογαριασμό του σωφρονιστικού ιδρύματος.