Να διαθέσει τα κλειστά ακίνητα που διαθέτει ο Δήμος Αθηναίων σε ευάλωτα νοικοκυριά και όχι σε συλλογικότητες, κάλεσε τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την πρωτολογία του στη Βουλή, απαντώντας στην «΄Ώρα του Πρωθυπουργού» σε επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Ανδρουλάκη για τη στεγαστική κρίση.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να δοθούν κίνητρα στους ιδιοκτήτες κλειστών κατοικιών να τα ανοίξουν και να τα διαθέσουν για διάστημα τουλάχιστον 10 χρόνων και να υπάρξουν μέτρα περιορισμού των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων, ώστε να μην μετατρέπονται ολόκληρες περιοχές σε κατοικίες airbnb, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά ότι «αυτή η κυβέρνηση αποδεικνύει στην πράξη ότι πρώτα και πάνω όλα στέκεται στους πιο ευάλωτους. Δεν υπάρχουν πολίτες β' κατηγορίας. Δεν είναι λίγα αυτά τα οποία έχουν γίνει με αιχμή το  στεγαστικό και πολύ σύντομα θα λειτουργήσει portal στεγαστικής πολιτικής με όλα τα προγράμματα. Ας μη κρυβόμαστε όμως, ένα σύνθετο πρόβλημα προϋποθέτει χρόνο, προσήλωση, ευελιξία στους χειρισμούς και συνείδηση  του αποτυπώματος που θα αφήσει κάθε μέτρο». Όπως συμπλήρωσε, «πάνω από όλα έχει αξία να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας. Είναι λάθος ο γενικός αφορισμός ότι δεν μας ενδιαφέρει καθόλου το ζήτημα της στεγαστικής ακρίβειας. Όλα τα μέτρα πρέπει να είναι κοστολογημένα. Ούτε είναι το Ταμείο Ανάκαμψης το φάρμακο για πάσα νόσο. Κλειστά ακίνητα τα οποία ανήκουν σε δήμους.  Βεβαίως αλλά να το πείτε και στο δήμαρχο της Αθήνας. Ας διαθέσει τα κλειστά του ακίνητα όχι σε συλλογικότητες, αλλά σε ευάλωτους πολίτες».

Στην τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε σχέση με τον δήμο Αθηναίων θέλησε να απαντήσει στη δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως «η αναφορά σας μάλλον δείχνει ότι δεν το έχετε χωνέψει ακόμη (την ήττα)... Σε ένα μήνα να προλάβει να ανοίξει κλειστά σπίτια στην Αθήνα ο κ. Δούκας είναι λίγο δύσκολο», προσπερνώντας την ουσία της παρέμβασης του πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χάρης Δούκας σε συνέντευξή του είχε ταχθεί υπέρ του να παραχωρηθούν κτήρια «για να μπορέσουμε να δώσουμε μια ευκαιρία σε συλλόγους, σε συλλογικότητες να μπορέσουν να δραστηριοποιηθούν, να εκφραστούν», όπως είχε πει.