Μήνυμα στους αγρότες ότι ο διάλογος είναι ανοιχτός αν μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Να το ξαναπώ, ανοιχτός διάλογος με ανοιχτούς δρόμους. Κάνεις δεν μπορεί να εκβιάζει το κοινωνικό σύνολο όσο δίκαιο κι αν είναι το αίτημα του» είπε μιλώντας στους κατοίκους του Χαϊδαρίου. 

«Να μην αισθάνεται κανείς ότι κάποια κοινωνική ομάδα μπορεί να έχει κάποια προνομιακή μεταχείριση, επειδή μπορεί να φωνάζει περισσότερο όταν διαδηλώνει» είπε και συμπλήρωσε: «Εμείς ήμασταν αυτοί που μειώσαμε την φορολογία τους, αυτοί που διαπραγματευτήκαμε μια Κοινή Αγροτική Πολιτική, η οποία ναι, έχει δυσκολίες, και εδώ πέρα είμαστε πάλι να συζητήσουμε για το πώς μπορούμε να την κάνουμε καλύτερη. Εμείς ήμασταν που πολεμήσαμε τις παράνομες ελληνοποιήσεις, που δώσαμε πάνω από 1 δισ. ευρώ στην τετραετία για αποζημιώσεις. Και είμαστε πάντα ανοιχτοί στο διάλογο».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για την Υγεία και είπε ότι παρεμβάσεις όπως αυτές που έγιναν στο Τζάνειο θα γίνουν σε όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της χώρας. «Το υπουργείο Υγείας δρομολογεί μια σημαντικότατη πρωτοβουλία για να επιταχύνει και να εξορθολογήσει τις λίστες των χειρουργείων. Και ξέρω ότι εδώ στο Αττικό, ένα θαυμάσιο νοσοκομείο, υπάρχουν ακόμα ζητήματα και δεν θέλω να αισθάνεστε ότι πρέπει να περιμένετε πολλούς μήνες για να κάνετε ένα χειρουργείο, το οποίο ενδεχομένως να επείγει. Πρωτοβουλίες, λοιπόν, όπως τα απογευματινά χειρουργεία και η διαφάνεια στις λίστες των χειρουργείων, ποιους θα ευνοήσουν τελικά; Τους πιο αδύναμους, αυτούς που έχουν ανάγκη το Εθνικό Σύστημα Υγείας και δεν πρέπει να αισθάνονται ότι θα περιμένουν πολλούς μήνες στην ουρά, γιατί μπορεί να υπάρχει κάποιος επιτήδειος ο οποίος μπορεί να τους προσπεράσει» πρόσθεσε.

Μιλώντας για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η ίδρυση τους ήταν στο κεντρικό πυρήνα των προεκλογικών δεσμεύσεων της Νέας Δημοκρατίας. «Υλοποιούμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Απελευθερώνουμε και τα δημόσια πανεπιστήμια από τις μικρές μειοψηφίες που θέλουν να τα κρατούν ομήρους άλλων εποχών. Επ’ αυτής της κυβέρνησης, θέλω να το θυμίσω, καταργήθηκε ουσιαστικά το άσυλο στα πανεπιστήμια ώστε να μπορεί να παρεμβαίνει η αστυνομία, να εκκενώνει μια κατάληψη, η οποία κατάληψη, μην το ξεχνάμε, είναι μία παράνομη πράξη. Έχουμε εδώ μαζί μας νέους φοιτητές. Μηχανολόγος μηχανικός μπήκε στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο με πολλή δουλειά, με πολλή προσπάθεια. Δεν θέλει να πηγαίνει σε μία σχολή η οποία είναι κλειστή για μία κατάληψη παράνομη, για την οποία αποφασίζει μία μικρή μειοψηφία, και να στερείται τη δυνατότητα να τελειώσει στην ώρα του για να μπορεί να προχωρήσει τη ζωή του. Η σιωπηλή πλειοψηφία, λοιπόν, στηρίζει αυτές τις πρωτοβουλίες. Και να σας πω και κάτι για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια; Γιατί πρέπει -και το λέω αυτό γιατί σήμερα παρουσιάζεται το σχετικό νομοσχέδιο- δεκάδες χιλιάδες νέα παιδιά να φεύγουν στο εξωτερικό, να πληρώνετε εσείς οι γονείς για σπουδές στο εξωτερικό, όταν θα μπορούν να σπουδάσουν στην Ελλάδα και να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε εκπαιδευτικό κέντρο, όπως το έκανε η Κύπρος; Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και εμείς. Αυτό θα είναι προς όφελος τελικά της κοινωνίας» τόνισε.

Για τα ζητήματα ασφάλειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η κατεύθυνση που έχει δοθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι να βγουν περισσότεροι αστυνομικοί στους δρόμους ώστε οι πολίτες να αισθάνονται πιο ασφαλείς.

Για τις ευρωεκλογές, οι οποίες συμπίπτουν με τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Όταν θα προσέλθουμε στις κάλπες να ψηφίσουμε, θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι στέλνουμε ευρωβουλευτές στην Ευρωβουλή. Οι οποίοι θα πρέπει να είναι οι κατάλληλοι ευρωβουλευτές για να διαπραγματευτούν κρίσιμα ζητήματα, τα οποία αφορούν τελικά το ίδιο το μέλλον της χώρας. Προσερχόμαστε σε αυτή την εκλογική μάχη από μία θέση φυσικού συγκριτικού πλεονεκτήματος, διότι δεν υπάρχει κανείς να αμφισβητεί ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα της Ευρώπης. Είναι το κόμμα που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, είναι το κόμμα που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη και είναι το κόμμα το οποίο κάνει τώρα την Ελλάδα Ευρώπη, με πολύ κόπο, σε πολλά επίπεδα. Να σας πω και κάτι ακόμα: σε αυτές τις ευρωεκλογές, -δεν το λέμε αρκετά και θέλω να το θυμίζουμε, το λέω και στα κομματικά μας στελέχη- έχουμε τη δυνατότητα για πρώτη φορά να ψηφίσουμε και επιστολικά. Τι σημαίνει αυτό; Σε λίγες μέρες θα ανοίξει η σχετική πλατφόρμα. Ηλικιωμένοι, ανάπηροι, άνθρωποι με δυσκολία στο να προσέλθουν στην κάλπη, εργαζόμενοι, νέα παιδιά τα οποία μπορεί να δουλεύουν σεζόν, μαθητές. Είσαι 17-18 χρονών, δίνεις πανελλαδικές εξετάσεις, δεν θέλεις να πας στις 9 Ιουνίου, μέσα στις εξετάσεις, να ψηφίσεις. Μπορείς, για πρώτη φορά, να ψηφίσεις και επιστολικά, εάν εγγραφείς στη σχετική πλατφόρμα. Γιατί τελικά στην πράξη αποδεικνύεται ποιος αγωνίζεται για να γίνει η δημοκρατία μας πιο ισχυρή».

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους κατοίκους γιατί όπως τόνισε «μαζί καταφέραμε να πετύχουμε κάτι το οποίο ενδεχομένως πριν από κάποια χρόνια να έμοιαζε με άπιαστο όνειρο: να φέρουμε τη ΝΔ πρώτη σε όλη τη Δυτική Αθήνα. Ειδικά εδώ πέρα στο Χαϊδάρι, πήραμε 38% και ο ΣΥΡΙΖΑ 19% και αυτό το οφείλουμε σε όλους εσάς. Το οφείλουμε στους παλιούς αγωνιστές της παράταξης, τους οποίους πάντα θέλω να μνημονεύω διότι εσείς κρατήσατε το κόμμα όρθιο στις δύσκολες στιγμές. Το οφείλουμε όμως και σε πολλούς νέους φίλους, οι οποίοι ήρθαν και ενώθηκαν με τη μεγάλη προοδευτική μας παράταξη, διότι σήμερα η ΝΔ είναι το μόνο πραγματικά λαϊκό κόμμα στην πατρίδα μας που εκφράζει τις ανησυχίες και τις προσδοκίες όλων των Ελλήνων».