Σε ημίωρους αποκλεισμούς προχώρησαν αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι που έχουν στήσει μπλόκα σε κομβικά σημεία της Κεντρικής Μακεδονίας. 

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας προχώρησαν τα αγροτικά μπλόκα στους κόμβους Δερβενίου, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας και Στρυμονικού επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης - Σερρών, αλλά και στα Μάλγαρα, τη Χαλκηδόνα, τα Γιαννιτσά και άλλα σημεία στους νομούς Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας, όπου έχουν παραταχθεί τα τρακτέρ τις τελευταίες ημέρες. Ανάλογη κινητοποιήση αναμένεται να πραγματοποιηθεί και την Πέμπτη. 

Στον κόμβο των Μουδανιών, επί της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Μουδανιών, οι συμμετέχοντες στο μπλόκο δεν προτίθεται να κάνουν κάποια κινητοποίηση την Τετάρτη. Ωστόσο, έχουν ήδη προαποφασίσει στη γενική τους συνέλευση ότι θα κάνουν δίωρο αποκλεισμό την Πέμπτη από τις 18.00 και στα δύο ρεύματα. Οι αγρότες στο μπλόκο που στήθηκε στον κόμβο της Γαλάτιστας επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε τρίωρο αποκλεισμό από τις 19.00 της Τετάρτης.