Με την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ να έχει, στην κυριολεξία, εκτροχιαστεί, οφείλουμε να καταθέσουμε μια πρόταση που θα μπορούσε να δώσει λύση στη σφαγή και τον εξευτελισμό του, κατά δήλωση, αριστερού κόμματος. Και λέμε κατά δήλωση γιατί πλέον οι σύντροφοι μιλούν για χούντες και φασίστες όταν αναφέρονται στους άλλους συντρόφους.

Ποια είναι η πρόταση αυτή; Μα να κάνουν ό,τι έκανε και η ΟΜΛΕ, η Οργάνωση Μαρξιστών Λενινιστών Ελλάδας, όταν ο μεγάλος τιμονιέρης άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο προκαλώντας όμως προβλήματα στους ανά την Ελλάδα οπαδούς του μαοϊσμού.

Για να μη μακρηγορούμε. Η ΟΛΜΕ είναι η προκάτοχος των γνωστών δύο κόμματων. Του ΚΚΕ (μ-λ) και του Μ-Λ ΚΚΕ. Και λέμε γνωστών διότι πολλά χρόνια τώρα, πολλοί προσπαθούν να καταλάβουν ποιες είναι οι διαφορές τους αφού και τα δύο κόμματα δηλώνουν μαρξιστές - λενινιστές.

Και όμως, εν αντιθέσει με τον ΣΥΡΙΖΑ είχαν και ιδεολογικές διαφορές, σίγουρα όμως δεν διασπάστηκαν και δεν συγκρούονται για τη σφραγίδα και την κρατική χρηματοδότηση στην οποία αυτή οδηγεί.

Τέλος πάντων. Στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ τώρα, για να σταματήσουν να γελοιοποιούνται –αν και αυτό δεν είναι κακό τελικά– θα μπορούσαν να διασπαστούν και να δημιουργηθούν:

- Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΣ, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, όπως γράφει στην κορυφή η αφίσα του, τονίζοντας και το υπερεγώ του έκπτωτου προέδρου.

- Ο ΣΥΡΙΖΑ 87, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ της ομάδας των 87 όπου άνετα χωράει, όπως όλα δείχνουν, και ο Νίκος Παππάς, εκτός αν χρειαστεί επικεφαλής η Κοινοβουλευτική ομάδα της άλλης πλευράς.

Ο αψύς Κρητικός Παύλος Πολάκης, που αυτήν την περίοδο θυμίζει… Ζωή Κωνσταντοπούλου με τις καρδούλες που μοίραζε προεκλογικά, μπορεί να παίζει και στα δύο ταμπλό.

Επίσης η ίδια πρότασή μας περιλαμβάνει και κάτι ακόμη. Να μοιραστεί στα δύο η κρατική χρηματοδότηση. Να πάρουν από μισή να ησυχάσουμε και εμείς να πορευθούν και εκείνοι εν ειρήνη. Δεν είναι κακή πρόταση. Θα μπορούσαν στο μέλλον να ενωθούν και πάλι ή να… συμμαχήσουν. Δεν έχουν και πολλά να χωρίσουν σε επίπεδο ιδεολογίας. Εδώ το 2012 και το 2015 είχαμε κοινή κάθοδο του ΚΚΕ (μ-λ) και του Μ-Λ ΚΚΕ.

Υγ.: Υπάρχει βέβαια το ενδεχόμενο στην πορεία να διασπαστούν και ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ 87, όπως έγινε παλαιότερα με το ΚΚΕ (μ-λ) και στη συνέχεια με το Μ-Λ ΚΚΕ.. Αυτό όμως είναι μια άλλη συζήτηση για μια άλλη φορά…