Ένα άκρως αποκαλυπτικό βίντεο ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για τις απάνθρωπες και εγκληματικές ενέργειες, στις οποίες προβαίνουν διακινητές στο Αιγαίο εις βάρος 26 ατόμων, τα οποία προσπαθεί να σώσει το ελληνικό Λιμενικό Σώμα, μέσα από επιχείρηση διάσωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε, σήμερα Δευτέρα 31 Ιουλίου και, όπως επεσήμανε, οδήγησε και στη σύλληψη 5 διακινητών.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρει στην ανάρτησή του: «Δείτε εδώ τον εγκληματικό τρόπο με τον οποίο τα κυκλώματα των διακινητών σκίζουν τις βάρκες θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές». Εδώ ο υπουργός κάνει λόγο, όπως φαίνεται και από το σχετικό βίντεο, για το γεγονός, ότι το Λιμενικό όταν προσέγγισε το σημείο, βρέθηκε μπροστά στην εικόνα μίας βάρκας σκισμένης και χωρισμένης στα δύο, με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες να βρεθούν στη μέση του Πελάγους.

Στη συνέχεια, ο κ. Βαρβιτσιώτης ενημέρωσε πως «συνελήφθησαν 5 διακινητές», ενώ στο τέλος, τόνισε: «Το βίντεο είναι αποκαλυπτικό από τη σημερινή επιχείρηση διάσωσης του @HCoastGuard 26 ατόμων στη Μυτιλήνη».