Τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση για την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχει το ΕΣΥ στους πολίτες υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά την επίσκεψή του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε το νοσοκομείο ως ένα «από τα μεγαλύτερα και καλύτερα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας, ένα νοσοκομείο - κορμό για όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με αξιοθαύμαστους ανθρώπους, γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό». Αναφέρθηκε παράλληλα στον ήδη δρομολογημένο σχεδιασμό εκσυγχρονισμού του και περαιτέρω ενίσχυσής του σε ανθρώπινο δυναμικό.

«Διατέθηκαν ήδη 14 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του νοσοκομείου, τη στεγανοποίησή του και όλες τις αλλαγές που χρειάζεται για να λειτουργήσει καλύτερα. Διατίθενται μεγάλα ποσά για εξοπλισμούς, προβαίνουμε σε προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού οι οποίες ολοκληρώνονται μέχρι το τέλος Νοεμβρίου και καινούργιοι γιατροί του ΕΣΥ θα στελεχώσουν τις κλινικές του νοσοκομείου», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Αναφορικά με τις νέες προσλήψεις εντός του 2024, σημείωσε ότι μέρος αυτών αφορά και το νοσηλευτικό ίδρυμα της Αλεξανδρούπολης, διευκρινίζοντας πως ικανοποιητικός αριθμός πανεπιστημιακών γιατρών θα στελεχώσουν την Ιατρική Σχολή αλλά και τις κλινικές του Π.Γ.Ν.Α., σε μία προσπάθεια, όπως είπε, στελέχωσης με το καλύτερο δυνατό προσωπικό για την κάλυψη των βασικών ειδικοτήτων «ώστε το νοσοκομείο να δουλέψει στο βαθμό που του αξίζει».

Ο κ. Χρυσοχοϊδης έκανε ειδική μνεία στην εκκένωση του νοσοκομείου όταν η φωτιά που ξέσπασε στα τέλη Αυγούστου απείλησε την Αλεξανδρούπολη. Συνεχάρη τη διοίκηση και τους εργαζόμενους που εκείνη τη βραδιά εκκένωσαν το νοσοκομείο «προ του κινδύνου της πυρκαγιάς με ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού», επιτυγχάνοντας όπως δήλωσε κάτι πραγματικά αξιοθαύμαστο και αξιέπαινο. «Τους συγχαίρω όπως τους συγχαίρω για την προσπάθεια που κάνουν κάθε μέρα για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς, τους πολίτες της Αλεξανδρούπολης, του Έβρου, της Θράκης, της Ανατολικής Μακεδονίας αλλά και μεγάλου τμήματος της Βορείου Ελλάδος» κατέληξε ο κ. Χρυσοχοΐδης.