Εδώ και τέσσερα χρόνια χτίζεται «μια συμπεριληπτική κοινωνία που μας χωρά όλες και όλους» είπε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού. 

Στην ομιλία της, η κ. Μιχαηλίδου συνεχάρη τα στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για το έργο τους. «Χαιρόμαστε πολύ που υπάρχουν τόσο σημαντικοί και διαχρονικοί κοινωνικοί συμπαραστάτες στο έργο μας. Μας εμπνέουν και μας δίνουν δύναμη και κίνητρο να συνεχίσουμε. Σαν πολιτεία, έχουμε τη θεσμική υποχρέωση να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους. Χρειαζόμαστε όμως και όλους εσάς για να χτίσουμε μία κοινωνία με πιο ανθρώπινο πρόσωπο. Το οφείλουμε στον εαυτό μας. Το οφείλουμε στις επόμενες γενιές. Συνεχίζουμε. Δυνατοί μαζί» σημείωσε. 

Η υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στο έργο του διεθνούς κινήματος, καθώς και σε εκείνο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που στέκεται δίπλα σε όλους όσοι έχουν ανάγκη, χωρίς διακρίσεις και κοινωνικούς αποκλεισμούς. «Εδώ και 145 χρόνια», όπως υπογράμμισε, «αναδεικνύει την αξία της ανιδιοτελούς προσφοράς, αποτελώντας ένα σύμβολο αλληλεγγύης, που δεν γνωρίζει σύνορα». 

Μεταξύ άλλων, η κ. Μιχαηλίδου συνεχάρη την κ. Μαριάννα Λάτση, στην οποία απονεμήθηκε η ανώτερη τιμητική διάκριση του Χρυσού Σταυρού για την προσφορά και το φιλανθρωπικό έργο της, καθώς επίσης και τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. 

«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αποτελεί μία οργάνωση-πρότυπο που στέκεται δίπλα σε όλους όσοι έχουν ανάγκη, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Μία οργάνωση που βάζει το δικό της λιθαράκι σε αυτό που χτίζουμε τέσσερα χρόνια τώρα: μία συμπεριληπτική κοινωνία που μας χωρά όλες και όλους. Μία κοινωνία στην οποία πρωταγωνιστούν ο σεβασμός, η ενσυναίσθηση, η αλληλεγγύη και η αξιοπρέπεια» επισήμανε η κ. Μιχαηλίδου.