Γυναίκες στο πρόσωπο των οποίων αναγνωρίζεται η προσφορά και η αλληλεγγύη προς την γυναίκα και την οικογένεια, βραβεύτηκαν στη τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά με αφορμή την γιορτή της μητέρας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν προσωπικότητες από όλο το φάσμα του κοινωνικού χώρου, των γραμμάτων και του πολιτισμού ενώ ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης απένειμε τιμητικές πλακέτες στην πρόεδρο του Συλλόγου «Ελπίδα» Μ. Βαρδινογιάννη για το σπουδαίο έργο που επιτελεί το ίδρυμα και στην γνωστή ψυχολόγο Τ. Μακρή για την διαρκή συμβουλευτική της στήριξη σε οικογένειες με προβλήματα.

Παράλληλα, στο πρόσωπο της πολύτεκνης μητέρας και εργαζόμενης Ελ. Παντή βραβεύθηκαν όλες οι μητέρες που δίνουν τον καθημερινό αγώνα για την φροντίδα και την ανατροφή των παιδιών τους.
Το βραβείο της κ. Βαρδινογιάννη παρέλαβε η γ.γ.του Συλλόγου «Ελπίδα» Τζωρτζίνα Έλληνα, η οποία μετέφερε το μήνυμα ότι το συγκεκριμένο βραβείο «ανήκει και τιμά όλες τις μητέρες».

Ο κ. Πατούλης κατά την ομιλία του εξήρε το σημαντικό ρόλο της μητέρας χαρακτηρίζοντας την «σημαντικότερο παιδαγωγό» και «ιερό σύμβολο που μας διδάσκει τι σημαίνει βαθιά και ανιδιοτελής αγάπη». Επισήμανε ότι προτεραιότητα στην Περιφέρεια Αττικής αποτελεί η ενίσχυση του έργου κάθε μητέρας, εξασφαλίζοντάς της, αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, στηρίζοντας την ανατροφή των παιδιών, συμβάλλοντας στην ασφάλεια, τη μόρφωση και την προκοπή τους.

Αναφέρθηκε στις σχετικές δράσεις της Περιφέρειας, οι οποίες περιλαμβάνουν ενδεικτικά:
-Την υλοποίηση 60 διαδικτυακών τμημάτων Σχολών Γονέων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών τον τελευταίο χρόνο με 40.000 ωφελούμενες οικογένειες της Αττικής, γονείς ΤΕΒΑ.
-Τη χρηματοδότηση μέσω βάουτσερ για την εξασφάλιση θέσεων σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς με 64.000 ωφελούμενες οικογένειες.
- Τη χρηματοδότηση για την κατασκευή παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στους Δήμους.

- Τη βοήθεια στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας στις ευάλωτες οικογένειες και μητέρες μέσω των 115 Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών : Κοινωνικά Παντοπωλεία/ Συσσίτια και Κοινωνικά Φαρμακεία.

Ολοκληρώνοντας ο κ Πατούλη επανέλαβε τη δέσμευση του να βρίσκεται στο πλευρό κάθε μητέρας, τονίζοντας «Η αναγνώριση της προσφοράς, της ανιδιοτελούς αγάπης, της αφοσίωσης και των θυσιών της μάνας, είναι η ελάχιστη πράξη τιμής προς αυτήν. Είναι, και θα μένει πάντα το ιερό πρόσωπο στη ζωή του κάθε ανθρώπου και το πανανθρώπινο σύμβολο της ζωής». Τέλος ο περιφερειάρχης δίνοντας το δικό του συμβολικό μήνυμα για της αξία της μάνας, προσέφερε σε όλες τις κυρίες το βιβλίο που έχει συγγράψει για την αείμνηστη μητέρα του.