Μια ανάσα πριν από την ανακοίνωση της επενδυτικής βαθμίδας για τη χώρα, ο Κ. Μητσοτάκης ανεβαίνει για πρώτη φορά στη ΔΕΘ μετά την εκλογική κυριαρχία τους στις τελευταίες κάλπες, προετοιμάζοντας την ατζέντα της καθημερινότητας με περιορισμένο καλάθι, αλλά με αρκετές μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση και στον τρόπο λειτουργίας της κρατικής μηχανής. 

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ έφτασε στη Θεσσαλονίκη συνοδευόμενος από στενούς του συνεργάτες και υπουργούς για συναντήσεις με θεσμικούς φορείς της πόλης, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα καθοριστεί και το οικονομικό πακέτο που θα ανακοινώσει. Πρέπει να σημειώσω για να γίνει κατανοητό από όλες τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες ότι ο Κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει παροχές, αλλά με μέτρο. 

Η ΒΑΣΙΚΗ στόχευσή του θα έχει ως αποδέκτες τις αγορές και τους επενδυτές, με τον Κ. Μητσοτάκη να επισημαίνει πως έχει ήδη γίνει η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και πως στόχος είναι η κοινωνική ευαισθησία και η αποτελεσματικότητα, κάτι που μπορεί να γίνει με δημοσιονομική πειθαρχία και μεταρρυθμίσεις μεταξύ άλλων στη Δημόσια Διοίκηση, στη Δικαιοσύνη, στην Υγεία και την Πολιτική Προστασία. 

ΣΥΜΦΩΝΑ με πληροφορίες, κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει νέα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής, αλλά και σημαντικά ζητήματα που αφορούν τις τράπεζες με την περαιτέρω εκκαθάριση του χαρτοφυλακίου με τα κόκκινα δάνεια, έχοντας ως βασικό στόχο να γίνει πιο ανταγωνιστικό.

ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ πληροφορίες, ο Κ. Μητσοτάκης, και με την ανακούφιση των πολιτών να παραμένει διαρκής προτεραιότητα της κυβέρνησης, το μεγαλύτερο βάρος ακόμη και των «οριακών» οικονομικών εξαγγελιών, θα ανακοινώσει σημαντικά πράγματα όσον αφορά στην ακρίβεια των βασικών αγαθών και των καυσίμων, που πλήττει τα ελληνικά νοικοκυριά εντός των δημοσιονομικών ορίων της χώρας. 

ΣΤΟ ΘΕΜΑ της ακρίβειας, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την επέκταση του Market Pass για άλλους δύο μήνες, δηλαδή ως το τέλος του έτους, αύξηση του επιδόματος θέρμανσης και παράλληλη διεύρυνση των δικαιούχων, νέα χορήγηση επιταγής ακριβείας, νέο επίδομα στους συνταξιούχους με προσωπική διαφορά, καθώς και διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε ειδικές κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών. Οι παρεμβάσεις του πρωθυπουργού είναι υπό διαμόρφωση. Γι’ αυτό τις επόμενες ημέρες θα σας έχω πιο ολοκληρωμένο ρεπορτάζ με τις εξαγγελίες που θα ανακοινώσει…