Όταν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μίλησε για δολοφόνους της κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας -έστω και για τα μάτια του κόσμου, αφού μετέπειτα τον επανέφερε και ως υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ- τον διέγραψε. Αντιθέτως, ο Νίκος (μπασκεμπολίστας) Παππάς, που έκανε ανάλογη δήλωση, «τιμήθηκε» με θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος από τον Στέφανο Κασσελάκη. Και όπως αποδεικνύεται δεν ήταν τυχαίο.

Σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και χυδαιότητας ο Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας λάσπης και fake news που πραγματοποιεί ανά την Ελλάδα εν όψει των ευρωεκλογών και μπροστά στην αγωνία του για το αποτέλεσμα της 9ης Ιουνίου -που ταυτίζεται με το πολιτικό του μέλλον ό,τι και να υποστηρίζει- εμφανίζεται να μιλά για «δολοφόνους υπουργούς» και για συγκάλυψη.

Μιλώντας με πολίτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας, εμφανίζεται να λέει επί λέξει: «Οι άλλοι που το παίζουν πατριώτες και θρησκευόμενοι συγκαλύπτουν εγκλήματα. Εντάξει; Κυριολεκτικά εγκλήματα. Πάνε και φιλάνε χέρια μέσα στο Πάσχα, αλλά ψηφίζουν και συγκαλύπτουν υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά».

Αυτό ακριβώς είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ότι υπουργοί της κυβέρνησης σκοτώνουν παιδιά. Είπε ό,τι θα έλεγε ένας γνήσιος τραμπιστής. Είπε αυτά που λέει ο Παύλος Πολάκης και αναπαράγουν τα τρολ. Μόνο που ο ίδιος είναι πρόεδρος ενός κόμματος που δηλώνει κόμμα εξουσίας. Και στο πλαίσιο αυτό δεν πρόκειται απλά για πλήρη εφαρμογή του πολακισμού στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δυστυχώς για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται πλέον με ιδεολογικό προσανατολισμό τον κασσελακισμό. Τον λαϊκισμό και τη χυδαιότητα που συνδυάζονται με αθρόα fake news και διχαστική ρητορική στην πιο ακραία τους μορφή. Η προεκλογική εκστρατεία του Στέφανου Κασσελάκη κάνει την αντιπολίτευση του Αλέξη Τσίπρα να μοιάζει με… παιδικό παιχνίδι.

Μπροστά στην αγωνία του είναι αποφασισμένος για όλα. Εμφανίζει ένα απολιτίκ πρόσωπο που όμως μετατρέπεται στο πιο ακραίο εκφραστή λαικισμού μέσω της εργαλειοποίησης νεκρών και συγγενών θυμάτων όπως της τραγωδίας στα Τέμπη. Δημιουργεί… σχολή λαϊκισμού και πολιτικού καιροσκοπισμού. Επιλέγει τη λάσπη αφού αδυνατεί να πει οτιδήποτε άλλο.

Απλά εν αντιθέσει με την περίπτωση του Παναγιώτη Κουρουμπλή δεν υπάρχει κάποιος να τον διαγράψει και αυτοί που τότε είχαν αντιδράσεις -για παράδειγμα οι Νίκος Φίλης και Πάνος Σκουρλέτης- δεν βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι όσο και να διαφωνεί κανείς μαζί τους, στο σύνολο των θεμάτων, τότε είχαν ζητήσει από τον σύντροφό τους ν' ανακαλέσει εγείροντας θέμα εσωκομματικό που οδήγησε τελικά και στη διαγραφή του από τον Αλέξη Τσίπρα.

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να εξαρτάται αποκλειστικά από τον Στέφανο Κασσελάκη. Και τα στελέχη του να αδυνατούν να αντιδράσουν, βλέποντας ίσως τη μοίρα όσων εμφανίζονται να καταθέτουν διαφορετικές θέσεις και τον τρόπο με τον οποίο τους αντιμετωπίζουν τα συριζοτρόλ.

Δείτε το βίντεο: