Η Ελεονώρα Μελέτη φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Tlive και μίλησε για την επιλογή της να αφήσει τον χώρο της δημοσιογραφίας και της παρουσίασης και να ασχοληθεί με τα κοινά και συγκεκριμένα τις ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Έχασα 4.000 followers στο Instagram από την υποψηφιότητά μου

Όπως είπε η απόφασή της αυτή επηρέασε τη σχέση που έχει με τους followers της στα social media, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πολιτική προσέγγιση που της έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και στον τρόπο με τον οποίο έλαβε ο σύζυγός της αυτήν την απόφαση.

«Έφυγαν βρίζοντας κιόλας. Είχα 524.000 και έχω 519.000. Έχω αυθεντικούς followers. Δεν μετράω τους ανθρώπους ως ποσοστό. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι επιλέγουν να έχουν τείχη ανάμεσα στους εαυτούς τους και στους ανθρώπους. Κάποιοι άλλοι όχι. Κάποιοι λένε δεν συμφωνώ με αυτό που πρεσβεύεις στην πολιτική σου πεποίθηση, παρόλα αυτά σε παρακολουθώ χρόνια, μας έχεις κρατήσει ωραία συντροφιά, μας αρέσει ο τρόπος ζωής σου, οι τοποθετήσεις σου και δεν τους ενοχλεί. Και άλλοι που λένε ότι εγώ δεν ψηφίζω την παράταξη που εκπροσωπείς, αλλά θα σε ψηφίσω γιατί μου αρέσεις εσύ. Απ’ όλα έχει η υποψηφιότητα».

Ψηφίζω Νέα Δημοκρατία από το 1996

«Αυτό που εγώ είχα κατακτήσει όλα τα χρόνια που κάνω τηλεόραση, που είναι πλέον 24 στην πρώτη γραμμή, είναι να μην έχει καταλάβει κανείς τι ψηφίζω. Που αυτό που ψήφιζα, (δηλαδή Νέα Δημοκρατία) το ψήφιζα από το 1996 που ουσιαστικά ενηλικιώθηκα. Δεν με ένοιαζε, ούτε να το κρύψω, ούτε να το φωνάξω.

Προσωπικά θέλω να βρίσκω πράγματα που με ενώνουν με τους ανθρώπους και όχι που με διαχωρίζουν. Και σαν θεατής όλα αυτά τα χρόνια δεν έχω συμπαθήσει ή αντιπαθήσει κάποιον γιατί μπορεί να μη συμφωνούμε σε κάτι. Και θεωρώ ότι αυτό είναι το υγιές.

Γι’ αυτό υπάρχει η δημοκρατία και οι πολλές παρατάξεις. Το να φοβάσαι, όμως, να πεις ελεύθερα τι ψηφίζεις ή το τι ομάδα ακολουθείς, είναι κι αυτό μία μορφή βίας. Γιατί να φοβάσαι, δηλαδή, να είσαι ο εαυτός σου και να εκφράζεσαι ελεύθερα; Δεν έχω τσακωθεί ποτέ με άνθρωπο που διαφωνώ στις απόψεις. Ποτέ δεν τον έχω ξε-ακολουθήσει, ποτέ δεν του έχω επιτεθεί» πρόσθεσε στη συνέχεια η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια.