Μπορεί ο βρετανικός τύπος να τον «σταύρωσε» για την απρεπή συμπεριφορά του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά ο Ρίσι Σούνακ επέμεινε στις προσβολές σε βάρος του Έλληνα πρωθυπουργού. 

Στη σημερινή «Ώρα του Πρωθυπουργού» στο βρετανικό κοινοβούλιο, ο Σούνακ κλήθηκε από τον αρχηγό των Εργατικών Κίρ Στάρμερ να απαντήσει γιατί επέδειξε πολιτική μικρότητα και προσπάθσε να γελοιοποιήσει τον πρωθυπουργό μιας χώρας που είναι φίλη και σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και με τον οποίον θα συζητούσε σοβαρά θέματα όπως αυτό της μετανάστευσης. «Είναι ένας πρωθυπουργός που προφανώς έχει χάσει τα λογικά του» είπε ο Στάρμερ χρησιμοποιώντας τη γνωστή φράση «lose my marbles» για να κάνει ένα συνηθισμένο τις τελευταίες λογοπαίγνιο με τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Στην απάντηση του, ο Σούνακ είπε αυτό που διέρρεαν κύκλοι του το τελευταίο 24ωρο, ότι δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εξασφαλίσει τη συνάντηση με τη δέσμευση να μην ανακινήσει το ζήτημα των Γλυπτών. Πρόκειται για μια δέσμευση που, όπως υποστηρίζει από χθες η Αθήνα δεν δόθηκε ποτέ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Ασφαλώς η κυβέρνηση είναι πάντα έτοιμη να συζητά θέματα ουσίας με φίλες χώρες, όπως το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης ή η ενίσχυση της ασφάλειάς μας. Αλλά όταν έγινε ξεκάθαρο πως ο σκοπός της συνάντησης δεν ήταν να συζητηθούν ουσιαστικά ζητήματα του μέλλοντος, αλλά να τραβήξει ο κ. Μητσοτάκης την προσοχή και να αναθερμάνει θέματα του παρελθόντος, τότε κρίναμε πως δεν έπρεπε να γίνει η συνάντηση. Όταν υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, θα πρέπει να τηρούνται» είπε.