«Στο πνεύμα των καλών μακροχρόνιων σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, τις οποίες και επιθυμούμε να διατηρήσουμε, δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε απ΄όσα έχουμε ήδη πει», είναι το σχόλιο κυβερνητικών πηγών, μετά τα όσα είπε ο Ρίσι Σούνακ στη βρετανική Βουλή για το θέμα της ακύρωσης του ραντεβού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Αθήνα φαίνεται να επιχειρεί να βάλει ένα τέλος στο επεισόδιο με την απρέπεια του Ρίσι Σούνακ έναντι του Ελληνα πρωθυπουργού, όταν και ακύρωσε το προγραμματισμένο από καιρό ραντεβού τους, λίγες ώρες πριν την πραγματοποίησή του, ενοχλημένος από τις δηλώσεις του Κ.Μητσοτάκη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα που αποτελούν δίκαιο και διατυπωμένο από χρόνια αίτημα της Αθήνας και το οποίο δεν θα μπορούσε να μην τεθεί σε μια τέτοιου επιπέδου συνάντηση και συζήτηση.

Απάντηση στον Σούνακ

Η διαρροή αυτή της Αθήνας έρχεται σε απάντηση των όσων είπε λίγο νωρίτερα ο Ρίσι Σούνακ στη βρετανική βουλή, στην πρώτη του τοποθέτηση μετά το περιστατικό με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που έχει προκαλέσει σάλο και τα πυρά όχι μόνο της ελληνικής πλευράς αλλά και της βρετανικής αντιπολίτευσης, του βρετανικού Τύπου και των Βρετανών πολιτών.

Ο Σούνακ απάντησε σήμερα στη βρετανική βουλή όταν δέχθηκε τα σφοδρά πυρά του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Βρετανία Κιρ Στάρμερ ο οποίος τον κατηγόρησε για μικροπολιτική, αγένεια και παραλογισμό λέγοντάς του ότι επιχείρησε να ταπεινώσει έναν συνάδελφο και μια χώρα σύμμαχο, φίλη και εταίρο. Χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα λέγοντας ότι «προφανώς έχει χάσει τα λογικά του»,

Ο Σούνακ απάντησε στην απρέπεια με νέα απρέπεια λέγοντας ότι είναι... ανάρμοστο να αναμοχλεύουμε θέματα του παρελθόντος αντί να ασχολούμαστε με το μέλλον, ενώ χρησιμοποίησε το ίδιο ψευδές επιχείρημα που χρησιμοποίησε και χθες με διαρροές -και το οποίο έχει ήδη διαψευστεί από χθες από την Αθήνα- ότι είχαν συμφωνήσει να μην τοποθετηθεί δημόσια ο Κ.Μητσοτάκης στο θέμα των Γλυπτών.