Ολοένα και αυξάνεται η υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων στη χώρα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα. Σε αυτή την κατηγορία (των επενδύσεων) υπάγεται πλέον η δημιουργία πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων στην πρωτεύουσα (ακόμη και στα όρια του Δήμου Αθηναίων) της Ελλάδας και συγκεκριμένα στη λεωφόρο Συγγρού.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, τα ξενοδοχεία της Αττικής αυξήθηκαν από τα 675 του 2019, στα 689 το 2020. Σχεδόν όλες οι προσθήκες ήταν στις κορυφαίες κατηγορίες των 5 και 4 αστέρων, τάση που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Grand Hyatt, Intercontinental και Ledra Marriott συμπεριλαμβάνονται στους επιχειρηματικούς «κολοσσούς» που θα βάλουν λεφτά στα ξενοδοχεία.

Ήδη δόθηκε η συγκατάθεση για τη μετατροπή ακινήτου στο ύψος της Καλλιθέας σε ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων.

Πρόκειται για το κτίριο ιδιοκτησίας της Nova Construction που βρίσκεται στον παράδρομο της Λεωφόρου Συγγρού. Σύμφωνα με την οικοδομική άδεια θα λειτουργήσουν 6 όροφοι, ενώ  στην οροφή θα υπάρχει πισίνα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επένδυση για μετατροπή του πρώην κινηματογραφικού complex, Odeon στη Συγγρού σε ξενοδοχείο 5 αστέρων. Έχει ειπωθεί ότι θα είναι το μεγαλύτερο που κατασκευάζει η Grand Hyatt στην Ευρώπη.

Το κτίριο είχε αποκτήσει η επενδυτική εταιρεία αμερικανικών συμφερόντων Hines, με τίμημα 20,5 εκατ. ευρώ. Βρίσκεται δίπλα από το Grand Hyatt Athens και στόχος είναι η ένωση των δύο κτιρίων ώστε να μετατραπεί στο δεύτερο μεγαλύτερο ξενοδοχείο των Αθηνών, μετά το Intercontinental (βρίσκεται και αυτό στη λεωφόρο Συγγρού).

Η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι η επέκταση και ανακαίνιση του Grand Hyatt Athens θα ολοκληρωθεί το 2023.

Εντός του τρέχοντος έτους είχε εγκριθεί από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, επενδυτικό σχέδιο 3,64 εκατ. ευρώ για νέο ξενοδοχείο «4 αστέρων» και δυναμικότητας 77 δωματίων με φορέα επένδυσης την εταιρεία Βασιλάκης Χρήστος – Αντώνης και διακριτικό τίτλο Kelesi – Quick Laundry (σχετίζεται με τη γνωστή αλυσίδα ξενοδοχείων Athenaum)  που διαθέτει ήδη δύο ξενοδοχεία «4 αστέρων» στη Λ. Συγγρού: το Athenaeum Grand Hotel και το Athenaeum Smart Hotel.

ΠΗΓΗ: newsit.gr