Εκδρομικό στύλ υιοθετεί στις προεκλογικές του περιοδείες ο Στέφανος Κασσελάκης στο δρόμο προς τις ευρωκάλπες, στις 9 Ιουνίου. Μετά τη Νέα Ιωνία και το Μαρούσι, πήγε στο Χαλάνδρι, από όπου κήρυξε επίσημα την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου ήταν σταθμευμένο και το κινητό του «στρατηγείο». Ένα ειδικά διαμορφωμένο trailer, τροχόσπιτο με το σύνθημα «καλύτερη ζωή» γραμμένο με λευκά γράμματα να ...φωτίζουν το μοβ(όχι το πένθιμο) όχημα, στο οποίο θα λάβει...σάρκα και οστά η «αδιαμεσολάβητη σχέση» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τους πολίτες. Για να μην κάνει συζητήσεις του...ποδαριού στο δρόμο, «έστησε» έναν αυτοκινηνούμενο χώρο υποδοχής, υποσχόμενος μία πολιτική ανατροπή, με δελεαστικό έδεσμα ένα...ελαφρύ γεύμα, αφού σε σ/ξη του στο MEGA κάλεσε τους πολίτες με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές να χαλάσουν τη σούπα για τους κυβερνώντες.

Κατά τα λοιπά, αντιπολιτευτικά μέσα σταθερής τροχιάς του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης έριξε και πάλι την ιδέα μιας αποπομπής. Ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει την υποψήφια ευρωβουλευτή Βίκη Φλέσσα για την αναφορά της ότι τα παιδιά στα Τέμπη τα σκοτώσαμε όλοι μαζί. Και εξέφρασε τη λύπη του-όχι για τα παιδιά αυτή τη φορά-αλλά γιατί ούτε ο ίδιος, ούτε οι κάτοικοι των περιοχών που περιοδεύει (όχι με το τροχόπσπιτο), σκότωσαν αυτά τα παιδιά.

Είπε και για τα...φοβισμένα ανθρωπάκια, τους δημοσίους υπαλλήλους- μηρμηγκάκια των 10 μικρών Μήτσων ο Στέφανος Κασσελάκης, τους οποίους διαβεβαιώσε ότι θα σταθεί στο πλευρό τους για να αντιμετωπίσουν τον κυβερνητικό...μπαμπούλα.

Και κάπως έτσι πήρες το...τροχόσπιτό του (και όχι το ποδήλατό του) και ανηφόρισε για την Κηφισιά.