Με το στόμα ανοιχτό η Ευρωβουλή για τα ακίνητα Παπαδημούλη

975

Έκπληκτα  έμειναν τα μέλη της Ευρωβουλής μετά την αποκάλυψη της είδησης για τα ακίνητα που νοικιάζει σε ΜΚΟ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Όπως είπε η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Εύα Καϊλή, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, με αφορμή τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού και τον ρόλο των ΜΚΟ στην Ελλάδα, η ίδια αναλαμβάνει πρωτοβουλία μετά τη χιονοστιβάδα αποκαλύψεων για την υπόθεση Παπαδημούλη, με αφορμή τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού και τον ρόλο των ΜΚΟ στην Ελλάδα.

Όπως τόνισε, όταν είπε στην Ευρωβουλή για τα 15 ακίνητα που αγόραζε από Έλληνες πολίτες και τα νοικιάζει σε ΜΚΟ, ενώ είναι ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εξεπλάγησαν. Υπογράμμισε ακόμη ότι είναι πιθανό να προχωρήσουν και σε δράση με αφορμή αυτό το φαινόμενο ενώ τόνισε ότι το ηθικό κομμάτι αυτής της υπόθεσης έχει μεγάλη σημασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Όπως είπε η Εύα Καϊλή, περίμενε από την κυβέρνηση να έχει κάνει μεγαλύτερα βήματα στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, τουλάχιστον ως προς δομές αλλά -όπως της είχε απαντήσει η επίτροπος Γιόχανσον- είχε δοθεί πολύ μεγάλο μέρος των κονδυλίων σε συγκεκριμένες μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Έτσι, η ευρωβουλευτής τόνισε την ανάγκη ευρωπαϊκού ελέγχου για το πώς αυτές οι οργανώσεις έχουν διαχειριστεί τα κονδύλια -γιατί έχουμε την ντροπή της Μόριας η οποία θα πρέπει να αλλάξει, σημείωσε- και η ευθύνη για την επιλογή αυτών των οργανώσεων βαραίνει κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ίδια συμπλήρωσε ότι στο Ευρωκοινοβούλιο υπάρχει μεγάλος σεβασμός για το έργο των μη κυβερνητικών οργανώσεων, επειδή στις υπόλοιπες χώρες θεωρείται ότι λειτουργούν εντός νόμιμου πλαισίου και υπάρχει μεγάλη διαφάνεια.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr