Η δικαίωση του Σαμαρά

853
ΑΠΕ/Φωτό αρχείου

18 Μαΐου 2018, Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής: «Να λοιπόν, γιατί εγώ σας μηνύω και γιατί οφείλω να σας πάω μέχρι τέλους και να σας καθίσω στο σκαμνί! Το χρωστάω, στον Ελληνικό λαό, στην παράταξή μου και ασφαλώς, στη γυναίκα μου και στα παιδιά μου. Ο καλύτερος τρόπος για να αποδείξω την αθωότητά μου, είναι η δική σας παραπομπή. Αυτός είναι ο δρόμος ο ευθύς.  Όπως λέτε κι εσείς: αυτό «είναι δίκαιο και θα γίνει Πράξη!»

Μ’ αυτά τα λόγια ο πρώην πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, απευθυνόμενος στον Αλ. Τσίπρα, κατά τη συζήτηση επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Novartis, του “υποσχέθηκε” ότι θα καθίσουν στο σκαμνί οι σκευωροί. Όποιοι κι αν είναι, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.

Τότε κάποιοι είπαν ότι όλα αυτά είχαν μια δόση υπερβολής λόγω συναισθηματικής φόρτισης του πρώην πρωθυπουργού που είδε το όνομά του «κρεμασμένο» στα μανταλάκια.

Δύο χρόνια μετά, τα γεγονότα και η αλήθεια δικαιώνουν πανηγυρικά τόσο τον ίδιο όσο και τα άλλα πρόσωπα που οι σκευωροί ενέπλεξαν στα σκοτεινά τους σχέδια.

Σήμερα, πλην του ΣΥΡΙΖΑ, άπαντες έχουν πειστεί ότι η υπόθεση Novartis είναι η μεγαλύτερη σκευωρία από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Σκευωρία καραμπινάτη. Με ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς, πολιτικούς αντιπάλους της ΝΔ, δικαστές, κουκουλοφόρους και “αδέκαστους” δημοσιογράφους.

Τα όσα έχουν αποκαλυφθεί, μέχρι σήμερα, στην προανακριτική επιτροπή είναι ανατριχιαστικά. Ανατριχιάζει κανείς με τα σκοτεινά και νοσηρά σχέδια όλων όσων “εμπνεύστηκαν” τη σκευωρία Novartis. Πιέσεις στους αναξιόπιστους και αργυρώνητους κουκουλοφόρους, εκβιασμοί, «μπίζνες» μέσα στο Μαξίμου, διαταγές για a la carte διώξεις, fake news και πολλά άλλα τέτοια δυσώδη και πρωτοφανή για τη Δημοκρατία μας, έχουν αποκαλυφθεί στην προανακριτική επιτροπή που διερευνά την εμπλοκή του Ρασπούτιν και της παρέας του.

Σε λίγες ημέρες η επιτροπή ολοκληρώνει τις εργασίες της και στη συνέχεια θα παραδώσει το πόρισμα της, το οποίο όπως όλα μαρτυρούν θα «δένει νομικά χειροπόδαρα» τον Δημ. Παπαγγελόπουλο και την παρέα του.

Κοντολογίς, ο δρόμος του Ειδικού  Δικαστηρίου είναι ορθάνοιχτος για τον Ρασπούτιν κι όσων ποδοπάτησαν τους Θεσμούς και τη Δημοκρατία μας. Έφτασε, λοιπόν, η ώρα της αλήθειας για τους σκευωρούς που ήθελαν την σπίλωση και την “πολιτική δολοφονία” 10 κορυφαίων πολιτικών. Κι όπως πολλά στοιχεία συνηγορούν, μετά την παραπομπή της “συμμορίας” θα αποκαλυφθούν κι άλλα σημεία και τέρατα για τη σκευωρία Novartis και τους σκευωρούς!

Μέχρι τότε καλό θα ήταν οι αρμόδιοι και επιφορτισμένοι για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης να προβληματιστούν και να απαντήσουν σε δύο κρίσιμα, κατά την ταπεινή μας άποψη, ερωτήματα:

  1. Είναι δυνατόν να βρίσκεται ακόμη στα χέρια της Ελένης Τουλουπάκη και των βοηθών της ο φάκελος της σκευωρίας Novartis; Οι αποκαλύψεις εις βάρος τους, οι μηνύσεις και το πλήθος μαρτυριών που έχουν κατατεθεί στην προανακριτική για το ρόλο τους δεν προβληματίζουν την φυσική ηγεσία της Δικαιοσύνης; Γιατί άραγε οι ελεγχόμενοι (ενδεχομένως και κατηγορούμενοι μετά τη λήξη των εργασιών της προανακριτικής) δεν έχουν τεθεί σε αργία μέχρι να ξεκαθαρίσει το ομιχλώδες τοπίο; Και λέμε για αργία γιατί οι ίδιοι δεν είχαν την ευθιξία να αυτοεξαιρεθούν…
  2. Θα κληθούν ή όχι οι κουκουλοφόροι μάρτυρες που κατέθεσαν τα ψεύδη τους (και) στην Αμερική για ίδιον οικονομικό όφελος; Θα κληθούν οι δικηγόροι των κουκουλοφόρων, οι οποίοι τους περιέφεραν δεξιά και αριστερά σαν τις μαϊμούδες σε τσίρκο για να συκοφαντήσουν τους δέκα πολιτικούς;
Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr