Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων σχετικά με τα εναέρια μέσα που επιχειρούσαν στη διάρκεια της φωτιάς που έπληξε τη βορειοανατολική Αττική. Έτσι, μετά τα fake news του προέδρου του, Στέφανου Κασσελάκη, ότι επιχειρούσαν μόλις τρία αεροσκάφη και παρά την άμεση απάντηση του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, στην οποία παρατίθετο αναλυτικά τα μέσα, ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται ζητώντας στοιχεία. 

Αφορμή της νέας ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η απάντηση κυβερνητικών πηγών στο αίτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τις φωτιές, στην οποία επισημαίνεται ότι η σχετική συζήτηση θα γίνει τον Σεπτέμβριο, με στοιχεία και όχι με πολιτικά τσιτάτα.

«Επί δύο ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά συγκεκριμένα στοιχεία για τη χρήση των εναέριων μέσων στην πυρκαγιά της Αττικής και η κυβέρνηση "σφυρίζει κλέφτικα"», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προφανώς θα ήταν ικανοποιημένος με στοιχεία που θα βόλευαν την αντικυβερνητική ρητορική του. «Σήμερα, "κυβερνητικές πηγές" λένε ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει να γίνει συζήτηση στη Βουλή τον Σεπτέμβριο, ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί και ο σχετικός απολογισμός. Οι ίδιες "πηγές" προσθέτουν ότι "η συζήτηση θα γίνει επί τη βάσει στοιχείων και πραγματικών δεδομένων και όχι με πολιτικά τσιτάτα"», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, τονίζοντας: «Για στοιχεία μιλούν, στοιχεία ζητάμε. Να τα δώσουν εγκαίρως, για να έχουμε όλοι τα ακριβή δεδομένα».

Στην ίδια ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τα εξής αιτήματα: «Ζητούμε από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ/ΠΣ) να δώσει τα τηλεματικά δεδομένα όλων των εναερίων μέσων που επιχείρησαν στην Αττική από την Κυριακή 11 Αυγούστου μέχρι και την Τρίτη 13/8. Ζητούμε αντίγραφο του Πληροφοριακού Συστήματος "Engage" σχετικά με τα εναέρια και επίγεια μέσα. Ζητούμε να μας χορηγηθεί αντίγραφο του Πρακτικού συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της 12ης Αυγούστου».

«Ο ελληνικός λαός δικαιούται την αλήθεια και δεν μπορεί να περιμένει μέχρι τον Σεπτέμβριο για τα συγκεκριμένα στοιχεία», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.