Με εξαιρετική επιτυχία ολοκλήρωσε τις εργασίες του το «12ο Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ» με θέμα «Ελλάδακαι Αραβικός Κόσμος: Αγκαλιάζοντας την Αλλαγή», στις 14 Δεκεμβρίου, έπειτα από ένα διήμερο ενημερωτικών συνεδριών, εντατικής δικτύωσης και ισχυρής αλληλεπίδρασης μεταξύ Ελλήνων και Αράβων συμμετεχόντων. Το πρωί της 13ης Δεκεμβρίου, ο Rashad Mabger, Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου, άνοιξε την πρώτη ημέρα του Φόρουμ και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Χάρη Γερονικόλα, και τον Αντιπρόεδρο του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου, κ. Suheil Sabbagh και τον Καθ. Δρ. Khaled Hanafy, Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Αραβικών Επιμελητηρίων.
Έπειτα, παρατέθηκαν οι ομιλίες των προσκεκλημένων ομιλητών: ο κ. Wesam Eledrissi, Υφυπουργός Υποθέσεων Diwan και Ναυτιλιακών Μεταφορών της Λιβύης, παρουσίασε τα βήματα προόδου και ετοιμότητας της Λιβύης για συνεργασία στον θαλάσσιο τομέα, και ο κ. Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Ανάπτυξης της Ελλάδας, επιβεβαίωσε τη θέση της Ελλάδας ως παράγοντα και υπέρμαχου της ειρήνης στην Ανατολική Μεσόγειο και, στη συνέχεια, τόνισε τα βήματα προόδου της Ελλάδας σε διάφορους επιχειρηματικούς τομείς που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμοι στην αραβική πλευρά.
Έπειτα ξεκίνησαν οι συνεδρίες με θέματα την «Ηλεκτρική Συνδεσιμότητα, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Περιβάλλον», τα «Κατασκευαστικά Έργα, Εκσυγχρονισμός Υποδομών και Οικοδομικού Υλικού», την «Φαρμακευτική Βιομηχανία» και τις «Βιομηχανίες Τροφίμων και Βιολογικών Τροφίμων». Οι υψηλού επιπέδου προσωπικότητες που ασχολήθηκαν με τα προαναφερθέντα θέματα και οι ενδιαφέρουσες συζητήσεις που ακολούθησαν προσέλκυσαν την προσοχή του κοινού, προκάλεσαν διάλογο και βοήθησαν στη δικτύωση μεταξύ της αραβικής και της ελληνικής πλευράς.
Το πρωί της δεύτερης ημέρας, η «3η Επιχειρηματική Συνάντηση της Ελλάδας με τις Χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου» προσέφερε την ευκαιρία στο κοινό να ακούσει από ειδήμονες και υψηλόβαθμους αξιωματούχους τόσο από την Ελλάδα όσο και από τις περισσότερες χώρες του GCC σχετικά με τα εθνικά τους οράματα, τους στόχους και τις υλοποιήσεις τους, καθώς και τα έργα που προσφέρουν ευκαιρίες συμμετοχής στις ελληνικές επιχειρήσεις. Αναφέρθηκαν, επίσης, στα τρέχοντα έργα συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας με ορισμένες αραβικές χώρες, καθώς και τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρουν αμφότερες πλευρές.
Το απόγευμα της δεύτερης ημέρας περιλάμβανε την 1η Στρογγυλή Τράπεζα Επιμελητηρίων μεταξύ των Ελλήνων και των επισκεπτών Αράβων Προέδρων Επιμελητηρίων και των Ενώσεών τους. Επρόκειτο για μία πρωτοφανή και πολύ ευπρόσδεκτη πρωτοβουλία του Αραβο-Eλληνικού Επιμελητηρίου που έφερε αυτούς τους σημαντικούς θεσμούς στο επίκεντρο και πυροδότησε έναν θεσμικό διάλογο που θα μπορούσε να ωφελήσει και τις δύο πλευρές. Όλοι οι ομιλητές και οι χαρισματικοί συντονιστές περιλαμβάνονται στη συνοδευτική λίστα.
Παράλληλα με όλες αυτές τις συνεδρίες, οι Έλληνες και Άραβες συμμετέχοντες, περίπου 135 και 175 αντίστοιχα στον αριθμό, είχαν την ευκαιρία να δικτυωθούν μεταξύ τους, αποκτώντας πληθώρα επαφών και πληροφοριών και ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, όλα με τη βοήθεια του προσωπικού του Επιμελητηρίου.
Το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο θα ήθελε να ευχαριστήσει προσωπικά όλους τους ομιλητές, συντονιστές, συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους στις διήμερες εκδηλώσεις του, για τις γόνιμες συζητήσεις και αλληλεπίδραση, καθώς και τις εταιρείες μέλη που πρόσφεραν γενναιόδωρα τη συνεισφορά τους και τους φορείς που παρείχαν την αιγίδα τους. Θα ήθελε επίσης να επαναλάβει τη δέσμευσή του να προσφέρει εκδηλώσεις υψηλών προδιαγραφών που αποτελούν ανοιχτές πλατφόρμες για συζητήσεις, με στόχο την αύξηση της ευημερίας και για τις δύο πλευρές.