Μαθήματα... πολιτικής ιστορίας επιχειρεί να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δηλώσεις του Παύλου Μαρινάκη που στηλιτεύουν τη λογική των «λεφτόδεντρων» την οποία επαναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε σχετική ανακοίνωσή του για τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου στον ΣΚΑΪ πως, ανάμεσα σε άλλα, «η ρητορική Κασσελάκη ως προς την τοξικότητά της και ως προς τις παροχολογίες και η έλλειψη στοιχειώδους τεκμηρίωσης σε βασικά ζητήματα μας γυρίζει στις χειρότερες εποχές», ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «διαστρέβλωση της πρόσφατης πολιτικής ιστορίας». Ενώ, ελλείψει επιχειρημάτων, επιλέγει τη γνωστή ρητορική της τοξικότητας, «φορτώνοντας» τη Νέα Δημοκρατία με κατηγορίες για απευθείες αναθέσεις, έγκλημα στα Τέμπη, παρακολουθήσεις.

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης ξεχνά ότι αυτές τις "μαύρες σελίδες" της χρεοκοπίας και της κρίσης, που δήθεν του τις θυμίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με όσα προτείνει για τη στήριξη του λαού, τις έγραψαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», σημειώνει συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «κόμματα που αργότερα δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό να ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα δεινά που τα ίδια προκάλεσαν στον ελληνικό λαό» και βέβαια μην αναγνωρίζοντας καμία ευθύνη για τα χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση.

«Ας σταματήσει κάπου εδώ η κυβέρνηση της ΝΔ τη διαστρέβλωση της πρόσφατης πολιτικής ιστορίας, αλλά και της πραγματικότητας που βιώνουν οι πολίτες της χώρας μας. Η Ελλάδα θυμίζει ανοχύρωτη χώρα, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να κάνει τον "τροχονόμο" κονδυλίων, απευθείας αναθέσεων, και αποζημιώσεων κατόπιν καταστροφών -που δεν μπόρεσε να αποτρέψει έστω και μερικώς- οι οποίες, δυστυχώς, δεν αρκούν για να συντρέξουν ουσιαστικά τους πάσης φύσεως πληγέντες», επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχίζει δε το κατηγορητήριο, προσθέτοντας: «Οι "άριστοι" των παρακολουθήσεων και του μπαζώματος των ευθυνών τους και της αλήθειας για το έγκλημα στα Τέμπη, θα έπρεπε να είναι πολύ πιο εγκρατείς στις δηλώσεις τους. Επιλέγουν να είναι αλαζόνες επικαλούμενοι το 41% και ελπίζοντας στη μελλοντική χρησιμότητα των γαλάζιων "λεφτόδεντρων"».

«Να είναι σίγουροι ότι δεν θα καταφέρουν να απαλλαγούν από τις ευθύνες τους», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για μια ακόμη παρέμβαση που επιβεβαιώνει τις δηλώσεις του Παύλου Μαρινάκη, νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, πως η κυρίαρχη τάση στον ΣΥΡΙΖΑ, με την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, είναι ο «πολακισμός». «Κατάφερε ο μαθητής να ξεπεράσει τον δάσκαλο σε χυδαιότητα, τοξικότητα, συκοφαντίες, από μαύρες σακούλες, υποθέσεις που είναι λυμένες πριν από πέντε και δέκα χρόνια. Ένας λόγος που δεν συνάδει ούτε με την ηλικία του, ούτε με το τι έχει νιώσει η δική μου γενιά- γιατί και εγώ συνομήλικος είμαι- και οι νεότεροι από τα πάρα πολύ δύσκολα χρόνια των κρίσεων και από τις δυσκολίες που περάσαμε, κυρίως ως προς το εισόδημά μας. Εμείς δεν κλείσαμε ποτέ τα μάτια στις δυσκολίες, εμείς δεν λέμε ότι η Ελλάδα έχει γίνει ένας παράδεισος, ότι δεν υπάρχουν προβλήματα να λυθούν. Είπε μια φράση ο πρωθυπουργός: Δεν υποσχέθηκα ποτέ θαύματα», τόνισε. «Φτάσαμε στο σημείο να είμαστε η γενιά που έφυγε κατά μεγαλύτερο κύμα στο εξωτερικό κυρίως για δύο λόγους. Ο βασικός ήταν η πλειοδοσία, τα λεφτόδεντρα. Ερχόταν πάντα το άλλο κόμμα, κυρίως αυτό ξεκίνησε το '80, να τάζει και να δίνει από το μυαλό του περισσότερα από αυτά που μπορεί να δώσει. Και η άλλη λογική είναι η έντονη πόλωση και το κλίμα όλο αυτό που δημιουργήθηκε… », συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Υπογράμμισε δε ότι «η ίδια η αντιπολίτευση έχει επιλέξει να εργαλειοποιήσει, να χρησιμοποιήσει αυτές τις εκλογές ως μια ψήφο διαμαρτυρίας, ακόμα και το να πέσει η κυβέρνηση. Εμείς, λοιπόν, έχουμε υποχρέωση να σηκώσουμε το γάντι. Εδώ λέμε ότι οι εκλογές είναι το 2027… Εμείς λέγαμε και λέμε "ψηφίζουμε για την Ευρώπη", αλλά δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας και να μην απαντήσουμε σε μία κριτική της αντιπολίτευσης, η οποία έχει δύο κοινές συνισταμένες: Το "όχι σε όλα" και την επαναφορά της λογικής του μαξιμαλισμού των "λεφτόδεντρων"».