«Η τοξικότητα δεν καταδικάστηκε ποτέ από τον Αλέξη Τσίπρα» είπε σε συνέντευξη του στο Κανάλι 1 του Πειραιά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σχολιάζοντας την παραίτηση του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα κριθεί από την ιστορία για τα πεπραγμένα του και στάθηκε στη σημειολογία της ημερομηνίας της παραίτησης η οποία συνέπεσε με αυτή του κλεισίματος των τραπεζών και των capital controls. «Περασμένα μεν, ξεχασμένα όχι. Όχι για λόγους εκδικητικούς, αλλά ως μία μνήμη, η οποία θα βρίσκεται εδώ για να μην επαναληφθεί η ανέξοδη πολιτική των κούφιων υποσχέσεων, που να καταλήγει στο να μας φορτώνονται πάνω από 100 δισεκατομμύρια και να υποθηκεύεται η δημόσια περιουσία για πολλά χρόνια. Ουσιαστικά, να μην επαναληφθεί ξανά όλο αυτό “δώσε και σε μένα” που στη συνέχεια είχε καταστροφικές συνέπειες» είπε ο κ. Μαρινάκης. 

Μειώσεις φόρων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, λέγοντας ότι θα περιγραφούν στις προγραμματικές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και στις τοποθετήσεις των υπουργών. «Έχει ήδη ανακοινωθεί ότι το πρώτο νομοσχέδιο, ένα εκ των τριών πρώτων, και θεωρώ το πρώτο νομοσχέδιο θα αφορά τις φορολογικές μας παρεμβάσεις, τις μειώσεις φόρων. Ποτέ καμία αύξηση φόρου δεν θα δείτε, από αυτή την κυβέρνηση και σε αυτή την τετραετία. Θα έχουμε, όπως έχουμε υποσχεθεί προεκλογικά, μόνο μειώσεις φόρων και σταδιακά, με βάση και την πορεία της οικονομίας, θα αυξάνεται συνεχώς το διαθέσιμο εισόδημα. Αυτός είναι ο στόχος και νομίζω ότι θα τον πετύχουμε για ακόμη μια τετραετία» είπε.