«Στόχος είναι να γίνει μια μεγάλη γιορτή στην Ρηγίλλης, για την ανώνυμη νεοδημοκράτισσα και τον ανώνυμο νεοδημοκράτη, που πάντα βάζουν πλάτη στις εκλογικές αναμετρήσεις» δήλωσε η γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος και τη γιορτή που θα γίνει απόψε στις 20:00 στα ιστορικά γραφεία του, στην οδό Ρηγίλλης.

Κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός ότι οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς δεν θα είναι παρόντες στην γιορτή, ανέφερε: «Θα ήθελα να είναι παρόντες, όπως ήταν και στο Συνέδριο της ΝΔ για τα 50 χρόνια. Δεν θα μπω, όμως, στη διαδικασία να κρίνω πρώην πρωθυπουργούς. Σέβομαι τις απόψεις τους ακόμη και αν δεν συμφωνώ πάντα με αυτές».

Επίσης, αναφορικά με την ερώτηση που κατέθεσαν 8 βουλευτές της ΝΔ προς τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας, η κ. Συρεγγέλα τόνισε: «Είναι συνταγματική υποχρέωση των βουλευτών να κάνουμε ερωτήσεις. Δεν μπαίνουμε στη λογική ότι οι βουλευτές δεν πρέπει να ρωτούν ή αν ρωτούν πάει να πει ότι αντιπολιτεύονται. Αυτός είναι ο ρόλος τους. Έτσι πηγαίνουμε προς το καλύτερο».