Τα βέλη του προς τον Στέφανο Κασσελάκη για «πρακτικές ιδιωτικής επιχείρησης στο κόμμα» στρέφει το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Μαργαρίτης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία απευθύνει κάλεσμα στα στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να «κάνουν το βήμα και να αλλάξουν την κατάσταση», με στόχο τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων και τη «μεγάλη δημοκρατική παράταξη».

Στο ίδιο κάλεσμα το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ διατείνεται ότι το κόμμα του έλαβε το μήνυμα των πολιτών στις πρόσφατες ευρωεκλογές, όπως θεωρεί ότι δείχνει το γεγονός πως «άνοιξε η συζήτηση και για πρόσωπα και για πολιτικές» και καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει το ίδιο. «Η εκλογική φτώχεια των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς στις ευρωεκλογές επιβεβαιώνει ότι κάθε επανάπαυση, κάθε υπεκφυγή, ενισχύει τον δεξιό άξονα της πολιτικής ζωής. Με μία πρωτεύουσα ΝΔ και μία ανερχόμενη ακροδεξιά. Η αναμονή ενός "από μηχανής Θεού" δεν ταιριάζει στους αριστερούς», σημειώνει και καλεί σε ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς με τόλμη και ρίσκα.

Η ανάρτηση του Θόδωρου Μαργαρίτη

Αναλυτικά ο Θόδωρος Μαργαρίτης σημειώνει στην ανάρτησή του:

«ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες, με το θάρρος 12 χρόνων της ζωής μου στην ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, σάς θέτω με ένταση μερικά ζητήματα. Πώς είναι δυνατόν να ανέχεστε πρακτικές ιδιωτικής επιχείρησης από τον κ. Στέφανο Κασσελάκη στο κόμμα; Πώς είναι δυνατόν να μη βλέπετε την δεξιά στροφή ενός κόμματος προς τον Κεντρώο λαϊκισμό και την μεταπολιτική; Πώς είναι δυνατόν να αποδέχεστε την κατάργηση των συλλογικών διαδικασιών και την δίωξη κάθε διαφορετικής άποψής; Η εκλογική φτώχεια των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς στις ευρωεκλογές επιβεβαιώνει ότι κάθε επανάπαυση, κάθε υπεκφυγή, ενισχύει τον δεξιό άξονα της πολιτικής ζωής. Με μία πρωτεύουσα ΝΔ και μία ανερχόμενη ακροδεξιά. Η αναμονή ενός "από μηχανής Θεού" δεν ταιριάζει στους αριστερούς. Η ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς προϋποθέτει τόλμη και ρίσκα. Όχι προσωπικές περιχαρακώσεις και ηττοπάθεια. Στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ το μήνυμα των πολιτών, ελήφθη. Η συζήτηση άνοιξε και για πρόσωπα και για πολιτικές. Θα προχωρήσει. Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες, κάντε το βήμα. Αλλάξτε την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ. Για την μεγάλη Δημοκρατική παράταξη, για την συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, για την χώρα. Οι πολίτες το ζητούν επίμονα».