Ξεκάθαρα υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη τοποθετήθηκε ο βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Δουδωνής, σε πάνελ του ΣΚΑΙ με τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Δημήτρη Οικονόμου. Κληθείς να σχολιάσει αν στο ΠΑΣΟΚ ο κύριος Ανδρουλάκης «τους τελείωσε», ο κύριος Δουδωνής είπε «ποιος το λέει αυτό; Σε καμία περίπτωση». Στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν θα στηρίξει τον Νίκο Ανδρουλάκη στην διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου του Κόμματος, ο κύριος Δουδωνής είπε ξεκάθαρα ότι «προφανώς και θα στηρίξω, διότι όπως σας έχω ξαναπεί, έχει ένα ήθος, μια ακεραιότητα, η οποία έχει λείψει από την πολιτική». Κρίνοντας από τις δηλώσεις πληθώρας στελεχών του κόμματος τις τελευταίες ημέρες, είτε ο κύριος Δουδωνής βλέπει -εξ ανάγκης- κάποιες αρετές στο πρόσωπο του κυρίου Ανδρουλάκη -μιας και εκείνος τον έβαλε βουλευτή επικρατείας στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-, είτε τα λοιπά στελέχη του κόμματος που θέλουν να «απαλλαγούν» από τον Νίκο Ανδρουλάκη, είναι εναντίον του ήθους και της ακεραιότητας επί της αρχής. Αρκετά παρακινδυνευμένη δήλωση από πλευράς Δουδωνή, αν και απολύτως κατανοητή, μιας και η πολιτική του καριέρα οφείλεται στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η γραμμή που επιλέγει για «damage control» το στρατόπεδο Ανδρουλάκη: για τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές, φταίνε οι... Κεντρώοι και οι Κεντροαριστεροί! Συγκεκριμένα, ο κύριος Δουδωνής είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ βγήκε πρώτο στον χώρο του Κέντρου. Άλλο αν οι Κεντρώοι δεν ήρθαν να ψηφίσουν», ενώ επεξηγώντας περαιτέρω το σκεπτικό του, είπε ότι «οι Κεντρώοι και οι Κεντροαριστεροί πάντα, όταν έχεις χαμηλή συμμετοχή, είναι μικρότερη η συνεισφορά τους στο δείγμα, γιατί ως οι πλέον μετριοπαθείς άνθρωποι, δεν φανατίζονται». Δηλαδή το στρατόπεδο Ανδρουλάκη χαρακτηρίζει συλλήβδην τους Κεντρώους και τους Κεντροαριστερούς ως «απολίτικους» και ευκαιριακούς ψηφοφόρους! Ταυτόχρονα, αποκαλεί «φανατικούς» όσους ψηφοφόρους είναι πολιτικά συνεπείς! Δηλαδή μέσα σε 3' λεπτά και στην προσπάθεια να κάνει «damage control» το στρατόπεδο Ανδρουλάκη, κατάφερε να προσβάλει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που είναι εναντίον του, τους Κεντρώους και Κεντροαριστερούς ψηφοφόρους, καθώς και τη βάση του κόμματος! Στο ερώτημα εάν τους ξέφυγε κανείς και δεν τον πρόσβαλαν, η απάντηση είναι σαφέστατα όχι. Ίσως θα έπρεπε να ακούσουν τη δική τους συμβουλή, την οποία έδωσαν προς τους επίδοξους ανθυποψηφίους του Ανδρουλάκη: «είναι κακός σύμβουλος η βιασύνη».

Η δήλωση του Παναγιώτη Δουδωνή

Άκης Παυλόπουλος: «Ο κύριος Ανδρουλάκης σας τελείωσε;»

Παναγιώτης Δουδωνής: «Ποιος το λέει αυτό; Σε καμία περίπτωση».

Δημήτρης Οικονόμου: «Εσείς θα στηρίξετε Ανδρουλάκη σε αυτή την κούρσα;»

Παναγιώτης Δουδωνής: «Προφανώς. Προφανώς και θα στηρίξω, διότι όπως σας έχω ξαναπεί, έχει ένα ήθος, μια ακεραιότητα, η οποία έχει λείψει από την πολιτική - βλέπετε και τις συζητήσεις που γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ τώρα -».

Άκης Παυλόπουλος: «Τότε γιατί αμφισβητούνται αυτά; Γιατί βιάζεται ο κύριος Δούκας, να αντικαταστήσει τον κύριο Ανδρουλάκη;»

Παναγιώτης Δουδωνής: «Και επίσης, έχει κάνει σημαντικά βήματα για το ΠΑΣΟΚ, έτσι; Από το 7-8%, το πήγε στο 13%

Δημήτρης Οικονόμου: «Επί ηγεσίας του εννοείτε».

Παναγιώτης Δουδωνής: «Βεβαίως. Προσέξτε τώρα: σε λίγο θα μπούμε στο δεύτερο τέταρτο του 21ου αιώνα κι ακόμα συζητάμε για πρόσωπα, χωρίς να συζητάμε για πολιτικές. Εγώ δεν σας λέω να μιλάμε μόνο για πολιτικές, δεν είμαι τόσο ιδεαλιστής (...) υπάρχουν μια σειρά από επιλογές που έχουν γίνει. Θα μπορούσε να ασκηθεί κριτική για αυτές. Ας πούμε, εσείς εδώ έχετε κάνει μια σειρά από κριτική για επιλογές του ΠΑΣΟΚ. Λέγοντας ας πούμε "το ΠΑΣΟΚ έστριψε προς τα αριστερά". Αυτό δε φάνηκε εκλογικά βέβαια, γιατί το ΠΑΣΟΚ βγήκε πρώτο στον χώρο του Κέντρου. Άλλο αν οι Κεντρώοι δεν ήρθαν να ψηφίσουν γιατί είναι -»

Άρης Πορτοσάλτε: «Φταίνε οι Κεντρώοι. Φταίνε οι Κεντρώοι που δεν ήρθαν».

Παναγιώτης Δουδωνής: «Όχι, οι Κεντρώοι και οι Κεντροαριστεροί πάντα, όταν έχεις χαμηλή συμμετοχή, είναι μικρότερη η συνεισφορά τους στο δείγμα, γιατί ως οι πλέον μετριοπαθείς άνθρωποι, δεν φανατίζονται».

Άκης Παυλόπουλος: «Ο κύριος Δούκας, γιατί βιάζεται; Γιατί έχει επιμονή; Γιατί βιάζεται να -»

Παναγιώτης Δουδωνής: «Εγώ δε μπορώ να διερμηνεύσω τις προθέσεις κανενός. Ξέρω ότι είναι κακός σύμβουλος η βιασύνη. Εγώ, που έχω μιλήσει πολύ υπέρ του κυρίου Δούκα και στις δημοτικές εκλογές και όταν ήταν πολύ χαμηλά δημοσκοπικά, πίστευα ότι θα τα καταφέρουμε στο Δήμο της Αθήνας. Το πίστευα για πολλούς λόγους. Οφείλω να πω εντελώς φιλικά, ότι υπάρχει μια μεγάλη βιασύνη. Η οποία δεν θα κάνει και καλό».

Βαγγέλης Παπαδημητρίου: «Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ξεπεράσει το 14%, όταν είναι διαλυμένος ο ΣΥΡΙΖΑ, κι εσύ παραμένεις στο 13%, δεν το λες και νίκη. Δεν το λες ότι φταίει η Σοσιαλδημοκρατία. Άρα, οι "αντίπαλοι" του κυρίου Ανδρουλάκη λένε "όπα, εδώ υπάρχει θέμα περάσματος, δεν έχουμε αντίπαλον δέος"».

Παναγιώτης Δουδωνής: «Η απάντηση σε αυτό, δεν είναι "φύγε εσύ, να 'ρθω εγώ". Η απάντηση σε αυτό, είναι τι πρέπει να γίνει από πλευράς πολιτικών και πώς να αποκτήσεις και την τεχνοκρατική επάρκεια. Γιατί ο κόσμος θέλει να ακούσει πια μια σοβαρή πρόταση, μέσα από ανάλυση σοβαρή και αντίληψη. Αυτή είναι η συζήτηση που πρέπει να γίνει. Δεν είναι "εγώ είμαι πιο όμορφος από εσένα, να έρθω εγώ στη θέση σου"».

Δημήτρης Οικονόμου: «Θα υπάρχουν κι άλλοι υποψήφιοι; Γιατί ακούμε για τρεις - τέσσερεις».

Παναγιώτης Δουδωνής: «Δεν ξέρω, ας κάνουν ό,τι θέλουν. Εμένα δεν με πειράζουν οι προσωπικές φιλοδοξίες. Εγώ θέλω να ακούσω μια πολιτική πρόταση».