Ο δημοσιογράφος Νίκος Μάνεσης από την πρωινή εκπομπή του στον Alpha σχολίασε με καυστικό τρόπο την έξοδο του Στέφανου Κασσελάκη μαζί με τον σύζυγό του στο κέντρο διασκέδασης που τραγουδάει ο Κωνσταντίνος Αργυρός. Αρχικά ο γνωστός δημοσιογράφος έριξε τα καρφιά του κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ επειδή επέλεξε να βρίσκεται στην ακριβή σουίτα του μαγαζιού, μακριά από τους θαμώνες αλλά προσπαθούσε να το παίξει ότι βρίσκεται δίπλα στον κόσμο, υψώνοντας την γροθιά του από το μπαλκόνι της σουίτας: «Σε μπαλκόνι τον βάλατε, δεν είχατε καρέκλες; Στις σουίτες έχει αγκάθια; Γιατί δεν καθόταν;», αναρωτήθηκε με νόημα. 

Έπειτα ο γνωστός παρουσιαστής είπε αυτό που σκέφτονται όλοι οι Έλληνες πολίτες. Αναρωτήθηκε αν ο Στέφανος Κασσελάκης είναι τελικά κάποιος influencer ή είναι πολιτικός αρχηγός, διότι οι κινήσεις του δεν ταιριάζουν καθόλου σε πολιτικό, αλλά σε κάποιον celebrity που ψάχνει απεγνωσμένα δημοσιότητα: «Τέτοια προεκλογική περίοδο δεν έχω δει. Ο κ. Κασσελάκης δεν είναι Influencer, είναι πολιτικός αρχηγός. Δεν κατηγορώ κανέναν που ένα κομμάτι της ζωής του το περνάει μέσα στο Διαδίκτυο».

Η επίδειξη καπιταλισμού είναι αριστεροφροσύνη;

Ωστόσο, ο Νίκος Μάνεσης αναρωτήθηκε πώς ένας αριστερός πολιτικός που μιλάει διαρκώς για φτωχοποίηση των πολιτών, μπορεί να επιδεικνύει με τέτοια ελαφρότητα τα ακριβά καπιταλιστικά του γούστα: «Όταν έχεις κάνει σημαία σου στον ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που είναι αριστερό, κατά δήλωση του προέδρου, την αντιμετώπιση της φτωχοποίησης του λαού και την ακρίβεια, είναι καλό να εμφανίζεσαι στα μπουζούκια και να περνάς καλά; Είναι ένα μήνυμα που μπορεί να γίνει αποδεκτό από τους Έλληνες; Η επίδειξη καπιταλισμού είναι αριστεροφροσύνη;», αναρωτήθηκε ο παρουσιαστής.

Τέλος, ρώτησε αν ο Κωνσταντίνος Αργυρός θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ διότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει μαζέψει όλους τους celebrities στο κόμμα, μπας και κερδίσει καμία ψήφο: «Ο Αργυρός θα είναι υποψήφιος; Βλέπω μια συμπάθεια και όποιους συμπαθεί ο πρόεδρος τους βλέπουμε στην πολιτική. Έχετε κάνει πολύ ωραία δουλειά, δηλαδή αυτό που βλέπουμε στην πίστα. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια προεκλογική περίοδο. Αν κάποιος έχει δει να με ενημερώσει ή να μου το θυμίσει. Οι εμφανίσεις στα μπουζούκια και αυτό το lifestyle, μπορεί να του δώσουν ένα 30% και να βγει και πρώτος. Δεν το ξέρω».

Ουσιαστικά ο γνωστός δημοσιογράφος είπε αυτά που σκέφτεται ο μέσος Έλληνας βλέποντας τον Στέφανο Κασσελάκη αλλά και αυτά που βλέπει η βάση του ΣΥΡΙΖΑ και βράζει. Αλλά ο Στέφανος δεν πτοείται: του πάει ο απολιτίκ λαϊκισμός με στοιχεία lifestyle και το ξέρει. Και όποιος τσιμπήσει στην κάλπη.