Με τον δικό τους τρόπο εκφράζουν τον αποτροπιασμό για το μακελειό στη Μόσχα και τη λύπη τους για τα δεκάδες θύματα απλοί άνθρωποι έξω από τη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα και το προξενείο στη Θεσσαλονίκη. Αφήνουν μηνύματα συμπαράστασης, λουλούδια και κεριά μετά την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα. Σε ανάρτησή της στο Χ (πρώην Twitter) η ρωσική πρεσβεία ευχαριστεί τους Έλληνες φίλους και τους Ρώσους πολίτες στην Ελλάδα για τα συλλυπητήρια μηνύματά τους. «Όλοι μαζί προσευχόμαστε για την ανάρρωση των τραυματιών», αναφέρει η ανάρτηση.

✉️Το ηλεκτρονικό βιβλίο συλλυπητηρίων ανοίγει το Σάββατο 23 Μαρτίου, την Κυριακή 24 Μαρτίου και τη Δευτέρα 25 Μαρτίου. Μπορείτε να στείλετε τις ηλεκτρονικές επιστολές στο email: [email protected]. pic.twitter.com/JN5KRw7RoA

— Rus Embassy, Greece (@RFEmbassyGr) March 23, 2024 p>

Λουλούδια και κεριά στο Προξενείο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη

Λουλούδια, κεριά και σημειώματα συμπαράστασης στον ρωσικό λαό, αφήνουν πολίτες και στο Προξενείο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη στην οδό Δημοσθένους στο κέντρο της πόλης. Δεκάδες πολίτες με αυτόν τον τρόπο καταδικάζουν την αιματηρή επίθεση στη Μόσχα, που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 143 άνθρωποι.