Άλλη μια γκάφα έρχεται να προστεθεί στο ενεργητικό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, καθώς στην χθεσινή του ανάρτηση στο Twitter/X ανάρτησε ένα βίντεο, με το οποίο κατηγορούσε την κυβέρνηση, ότι με την μη-υιοθέτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, γίνονται διακρίσεις σε βάρος των Ελλήνων που ζουν εντός επικρατείας! Συγκεκριμένα, ο κύριος Κασσελάκης είπε ότι «δεν είναι δυνατόν, να χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικούς καταλόγους, να μπορεί να ψηφίσει ο κάθε Έλληνας εντός Ελλάδας στις ευρωεκλογές -απ' όπου και να είναι-, αλλά να μην το εφαρμόζουμε αυτό στις βουλευτικές εκλογές». Η μικρή λεπτομέρεια που «διέφυγε» από τον Στέφανο Κασσελάκη και το επιτελείο του, είναι δεν υπάρχουν καν οι ηλεκτρονικοί εκλογικοί κατάλογοι, όπως του θύμησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, από βήματος Βουλής.

Δεδομένης της ιστορίας του ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσε κανείς να επιχειρηματολογήσει ότι κατά την πάγια πρακτική του, σερβίρει στον κόσμο «μια απ' τα ίδια», καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν έχει και την καλύτερη επαφή με την αλήθεια, συνεπώς δεν θα έπρεπε να κάνει εντύπωση σε κανέναν. Η ειδοποιός διαφορά, είναι ότι κατά την πάγια μεθοδολογία της ψευδούς προπαγάνδας, όταν έλεγαν κάτι που ήταν σφόδρα αναληθές, πρώτα το αναπαρήγαγαν περιφερειακά στελέχη και βουλευτές «περιφερειακής εμβέλειας», προτού χτιστεί το αφήγημα στο κοινό του ΣΥΡΙΖΑ και το χρησιμοποιήσει τελικά και ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή - μόνο και μόνο για να καταρριφθεί το ψέμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτό γινόταν επειδή στα περιφερειακά κανάλια, απ' όπου ξεκινούσε η διακίνηση του αφηγήματος, είναι πιο δύσκολο να εντοπιστεί -και κατά συνέπεια, να αντιμετωπιστεί- ένα ψευδές αφήγημα, καθώς απευθύνονται σε πάρα πολύ μικρό κοινό. Καθώς το αφήγημα άρχιζε να ριζώνει στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, τότε το χρησιμοποιούσαν οι βουλευτές των Αθηνών στα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, κι αυτό προκειμένου να προστατευτεί ο αρχηγός του κόμματος, μέχρι να το χρησιμοποιήσει στη Βουλή. Αυτή τη φορά, είδαμε το ακριβώς αντίθετο: να ξεκινάει το ψευδές αφήγημα, απ' ευθείας από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Προφανώς, αυτό δεν πρόκειται για επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς είναι αμφίβολο να γνωρίζει τα καθέκαστα του ΥΠΕΣ, αναφορικά με τις διαδικασίες του εκλογικού μας συστήματος. Είναι προφανές ότι κάποιους ανθρώπους εμπιστεύτηκε, προκειμένου να του ετοιμάσουν το αφήγημα, ούτως ώστε να το εκφωνήσει δημοσίως. Και είναι επίσης προφανές, ότι αυτοί οι άνθρωποι τον εξέθεσαν. Κρίνοντας μάλιστα από την αντιστροφή της μεθοδολογίας της προπαγάνδας που χρησιμοποιούσε ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και τόσα χρόνια, μάλλον δεν είναι κάτι που έγινε κατά λάθος. Εφόσον επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα, θα μιλάμε με σιγουριά για ανοιχτή υπονόμευση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, από το ίδιο του το κόμμα.

Η δήλωση του Θεόδωρου Λιβάνιου

Θεόδωρος Λιβάνιος: «Ηλεκτρονικός εκλογικός κατάλογος: κατ' αρχάς, να πω ότι έμεινα έκπληκτος χθες, βλέποντας το βίντεο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, του κυρίου Κασσελάκη, ο οποίος έλεγε επί λέξει "η δεύτερη διάκριση, αφορά τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που ζουν εντός Ελλάδας. Διότι δεν είναι δυνατόν, να χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικούς καταλόγους, να μπορεί να ψηφίσει ο κάθε Έλληνας εντός Ελλάδας στις ευρωεκλογές -απ' όπου και να είναι-, αλλά να μην το εφαρμόζουμε αυτό στις βουλευτικές εκλογές". Αυτή είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία αρνείται η Νέα Δημοκρατία. Φανταστικό, έμαθα χθες ότι έχουμε ηλεκτρονικούς εκλογικούς καταλόγους εντός Ελλάδας, στις ευρωεκλογές. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Απορώ πώς το είπατε στον άνθρωπο, να πει αυτό το πράγμα. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα».

Δείτε το επίμαχο βίντεο