«Ο πρόεδρος Τραμπ είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Κάρολαϊν Λέβιτ. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η πρωτοβουλία για την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων ανήκει στο Πεκίνο: «Η ευθύνη πλέον βαραίνει την Κίνα. Εκείνη οφείλει να επιδιώξει μια συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες – όχι το αντίστροφο», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

«Έχουμε 15 εμπορικές προτάσεις»

Σχετικά με τους δασμούς, δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει περισσότερες από 15 εμπορικές προτάσεις που εξετάζονται ενεργά υπογραμμίζοντας ότι μερικές από αυτές μπορούν να ανακοινωθούν πολύ σύντομα.

Επιπλέον, η εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι ο πρόεδρος Τραμπ μίλησε σήμερα Τρίτη με τον σουλτάνο του Ομάν για τον επόμενο γύρο συνομιλιών για το Ιράν που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο.

Η Λέβιτ είπε στους δημοσιογράφους ότι η γραμμή του Τραμπ στις συζητήσεις - οι πρώτες συνομιλίες διεξήχθησαν το περασμένο Σάββατο - είναι ότι επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τις διαπραγματεύσεις για να διασφαλίσει ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικό όπλο.

Ο Τραμπ και ο ηγέτης του Ομάν συζήτησαν επίσης τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις των ΗΠΑ εναντίον των Χούθι της Υεμένης, είπε.

«Το Χάρβαρντ να ζητήσει συγγώνμη»

Σχετικά με το Χάρβαρντ η εκπρόσωπος τύπου είπε ότι ο Τραμπ θέλει να δει το Χάρβαρντ να ζητά συγγνώμη, όταν ρωτήθηκε εάν ο πρόεδρος εξετάζει το ενδεχόμενο να αφαιρέσει το καθεστώς φορολογικής απαλλαγής από το πανεπιστήμιο. 

«Όταν πρόκειται για το Χάρβαρντ, όπως είπα, ο πρόεδρος ήταν αρκετά σαφής, πρέπει να ακολουθήσουν τον ομοσπονδιακό νόμο», είπε στους δημοσιογράφους. «Θέλει επίσης να δει το Χάρβαρντ να ζητά συγγνώμη και το Χάρβαρντ θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τον κραυγαλέο αντισημιτισμό που έλαβε χώρα στην πανεπιστημιούπολη του κολεγίου εναντίον των Εβραίων Αμερικανών φοιτητών», πρόσθεσε.

Μνημόνιο για τα επιδόματα

Η Λέβιτ αποκάλυψε επίσης ότι ο πρόεδρος Τραμπ σχεδιάζει την Τρίτη να υπογράψει ένα μνημόνιο που σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο θα έχει ως στόχο να εμποδίσει τους μη δικαιούχους να διεκδικούν επιδόματα Κοινωνικής Ασφάλισης.

«Το μνημόνιο θα κατευθύνει τη διοίκηση να διασφαλίσει ότι οι μη επιλέξιμοι αλλοδαποί δεν λαμβάνουν κεφάλαια από τα προγράμματα του νόμου περί κοινωνικής ασφάλισης», είπε στους δημοσιογράφους.

Τέλος, ο Λευκός Οίκος είπε ότι εξετάζεται από την κυβέρνηση να υπάρξει μια ανακούφιση για τους αγρότες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν χαμηλότερες τιμές και υψηλά αποθέματα καθώς συνεχίζεται ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών.