Το υπουργείο Παιδείας θα επιμείνει στην εφαρμογή του μέτρου για την απαγόρευση της χρήσης κινητών τηλεφώνων στα σχολεία ξεκαθάρισε την Παρασκευή ο Κυριάκος Πιερρακάκης ο οποίος απάντησε καταφατικά στην ερώτηση αν είναι λάθος να χρησιμοποιούν και οι εκπαιδευτικοί τα κινητά τους ενώ αυτό δεν επιτρέπεται στους μαθητές

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Κυριάκος Πιερρακάκης είπε ότι «οι εκπαιδευτικοί όταν εφαρμόζουν τον κανονισμό λειτουργίας πρέπει να προστατεύονται. Θα ενισχύσουμε το θεσμικό πλαίσιο» και πρόσθεσε είναι προς το συμφέρον των παιδιών η απαγόρευση των κινητών στα σχολεία.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης σημείωσε ότι ο εκπαιδευτικός είναι πρωταγωνιστής μολονότι το υπουργείο επενδύει στην τεχνολογία. Πρόσθεσε ότι οι ψυχολόγοι στα σχολεία είναι πάνω από 5.500 και μίλησε για τα κενά που υπάρχουν. «Πάντα θα έχεις κενά γιατί θα έχεις μια εγκυμοσύνη ή μια ασθένεια. Π.χ. στα Κύθηρα καλύψαμε το πρόβλημα σε 90% μέσα σε 48 ώρες» είπε. 

Αφού υπενθύμισε ότι «έχουμε ξεκινήσει με 6.000 περισσότερους εκπαιδευτικούς στα σχολεία» αναφέρθηκε στις συγχωνεύσεις τμημάτων λέγοντας «εμείς επενδύουμε στη δημόσια εκπαίδευση με 10.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Αν διαιρέσετε τον αριθμό των μαθητών με τους εκπαιδευτικούς θα δείτε 8 προς 1 ενώ ο ευρωπαϊκός όρος είναι 12 προς 1. Εμείς έχουμε ιδιαιτερότητες που μας ωθούν σε αυτή την αναλογία. Μιλάμε για περίπου 1.000 τμήματα σε σύνολο άνω των 78.000 που έπρεπε να εξορθολογίσουμε. Οφείλουμε να είμαστε περισσότερο χρήσιμοι λύνοντας προβλήματα. Έχουν γίνει 38.000 μόνιμοι διορισμοί τα τελευταία χρόνια, αυτά δεν είχαν γίνει την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Θέλουμε να εξορθολογίζουμε για να πιάνει τόπο αυτό που κάνουμε». 

Ερωτηθείς, τέλος, για το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» που αφορά την ανακαίνιση σχολείων είπε ότι «θα υπάρξουν σημαντικές δωρεές ιδιωτών για την ανακαίνιση των σχολείων, εγώ γνωρίζω ήδη αρκετές από αυτές».