Τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ευχαρίστησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τη συμβολή της Γαλλίας στην κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν πολλές περιοχές της ελληνικές επικράτειας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που πέρασε, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του ίδιου του πρωθυπουργού στο Twitter. 

Να σημειωθεί ότι οι δύο πολιτικοί ηγέτες είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της MED9 στη Βαλέτη της Μάλτας. Μάλιστα, σχετικά με τη συνάντησή τους, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε σε άλλη ανάρτησή του πως με τον Πρόεδρο της Γαλλίας συζήτησαν για το Μεταναστευτικό και για τη σημασία της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και για τη συνεργασία με τις χώρες προέλευσης, επισημαίνοντας πως «η Ελλάδα θα παραμείνει συνεπής στην πολιτική φύλαξης των συνόρων». 

Οι αναρτήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν: «Με τον Πρόεδρο Macron συζητήσαμε για το Μεταναστευτικό και για τη σημασία φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, αλλά και της συνεργασίας με τις χώρες προέλευσης. Η Ελλάδα θα παραμείνει συνεπής στην πολιτική φύλαξης των συνόρων».

Η ανάρτηση για το «ευχαριστώ» στον Μακρόν για τη συμβολή της Γαλλίας στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην Ελλάδα το καλοκαίρι: «Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της MED9 στη Βαλέτα, είχα την ευκαιρία να συναντήσω τον Πρόεδρο της Γαλλίας @EmmanuelMacron. Τον ευχαρίστησα ακόμα μία φορά για τη συνδρομή της Γαλλίας στην κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν τη χώρα μας το καλοκαίρι».