Την ώρα που ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, χέρι χέρι με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, επιχειρούν να μετατρέψουν τη χώρα σε έναν πολιτικό βούρκο ποντάροντας στην τοξικότητα και τον διχασμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει τον δρόμο που θα οδηγήσει τη χώρα σε μια νέα σελίδα. Τον δρόμο που περνά μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου πλέον η Ελλάδα μετατρέπεται σε βασικό παίκτη, έχοντας πετύχει την ανάταξη της οικονομίας, την ανάπτυξη και κυρίως την πολιτική σταθερότητα που συνδέεται και με τα 50 χρόνια Δημοκρατίας, τα οποία συμπίπτουν με τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας.

Από το βήμα του 15ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε στο σύνολο των πολιτών. Μέσα από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και όσους βρέθηκαν στην έναρξη του Συνεδρίου, τους πρώην προέδρους και πρώην πρωθυπουργούς, τους βουλευτές και τα απλά μέλη και τους ψηφοφόρους έδωσε το σύνθημα για την επόμενη εκλογική μάχη την οποία συνέδεσε –και ορθώς– με την Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα.

Μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδειξε ότι υπάρχουν δύο κόσμοι, ότι υπάρχουν δύο επιλογές και κυρίως ότι δεν προτίθεται να αφήσει κανέναν να μολύνει με την τοξικότητα τους πολίτες για μικροπολιτικούς λόγους.

Ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει η αγωνία του Στέφανου Κασσελάκη και του Νίκου Ανδρουλάκη για την πολιτική τους επιβίωση αγωνία για την επόμενη ημέρα της χώρας.

Το δίλημμα είναι και αυτήν τη φορά, σαφές. Το κάνουν σαφέστερο οι πρακτικές, η τοξικότητα και η διχαστική ρητορική και λογική των πολιτικών αντιπάλων, των επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης που δεν ορρωδούν προ ουδενός, συμπράττοντας ακόμη και με τα άκρα μπροστά στο ενδεχόμενο να βρεθούν εκτός κεντρικής πολιτικής σκηνής.

«Ο δημόσιος λόγος δεν πρέπει να γίνει ένας βάλτος φημών από όσους κάνουν καριέρα δηλητηριάζοντας τη σκέψη των πολιτών» σημείωσε χαρακτηριστικά στην ομιλία του για να προσθέσει ότι σήμερα τα κόμματα της αντιπολίτευσης «επιμένουν να κάνουν τον πόνο κομματικό εργαλείο». Είναι όπως υπογράμμισε με έμφαση «μοιραίοι, κυνικοί και αδίστακτοι».

Χωρίς να αποφεύγει να αναγνωρίσει λάθη και παραλείψεις, «δεν γίναμε παράδεισος» είπε χαρακτηριστικά, τόνισε τις αλλαγές που έχουν γίνει στη χώρα και είναι εμφανείς εντός και εκτός Ελλάδας, καθώς και ότι έχουμε μπει σε «τροχιά προόδου». Και αυτό είναι πραγματικότητα. Δεν το βλέπουν μόνο όσοι μοίραζαν πριν από τις εκλογές «μαύρες αγκινάρες» και όσοι σήμερα αναμοχλεύουν πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές τις οποίες κανείς δεν θέλει να ξαναζήσει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε πως διαθέτει όραμα, αλλά και πρόγραμμα για να επιτευχθούν οι στόχοι για την ανάταξη. Αναγνωρίζει τα λάθη και επιδιώκει να τα μετατρέψει στην ορμή που απαιτείται για αλλαγές. Κυρίως όμως δείχνει πως είναι ο μόνος που μπορεί να βάλει τέλος στις παθογένειες δεκαετιών που ταλανίζουν το ελληνικό κράτος και κατ΄ επέκταση τους Έλληνες πολίτες.

Στις ευρωεκλογές οι ψηφοφόροι θα κληθούν να δείξουν ποια Ελλάδα θέλουν. Και ποια θέση θέλουν να έχει αυτή η Ελλάδα στην Ευρώπη. Να δείξουν επίσης πως πιστεύουν στην πολιτική σταθερότητα που αποτελεί τον βασικό πυλώνα της ανάπτυξης και της ασφάλειας προκειμένου τα θεμέλια της πρώτης τετραετίας να αποτελέσουν τη βάση για το οικοδόμημα που πρέπει να ανεγερθεί με γνώμονα το μέλλον και τις επόμενες γενιές.

Κυρίως όμως να στείλουν ένα μήνυμα σε όλους όσοι νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν τη χώρα στα ζάρια και κάθε φορά να δανείζονται προκειμένου στο τέλος να τη φέρουν στη χρεοκοπία – οικονομική αλλά και πολιτική. Το δίλημμα είναι σαφές, το διακύβευμα επίσης. Και είναι εξίσου σημαντικό με αυτό της εθνικής κάλπης.

Διότι κανέναν δεν αφορά τι κάνουν εντός ή εκτός πολιτικής ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Όπως κανέναν δεν αφορά, πέραν κάποιων λίγων πιστών οπαδών, ο διχαστικός λόγος, ο λαϊκισμός και η λάσπη που εκτοξεύουν. Και που στο τέλος της ημέρας πρέπει να επιστραφούν στους δημιουργούς του πολιτικού βούρκου που πλέον ξεσπαθώνουν πιστεύοντας πως οι πολίτες άγονται και φέρονται, ότι είναι ιθαγενείς που θα εξαγοραστούν ή θα ξεγελαστούν…