Με ηγετική εμφάνιση, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα του 15ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, επικεντρώθηκε στις πρόσφατες κατακτήσεις της χώρας, προβάλλοντας θετική ατζέντα απέναντι στον λαϊκισμό και την τοξικότητα. 

Σε αντιδιαστολή με το τοξικό κλίμα που κυριάρχησε τις τελευταίες μέρες στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση σε όλες τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, που δημιούργησαν τις προϋποθέσεις της οριστικής εξόδου από τα μνημόνια και τη σταθεροποίηση της οικονομίας σε στέρεες βάσεις μέσα από τις γεωστρατηγικές κρίσεις στην περιοχή και την υγειονομική κρίση της Covid, κατά τις οποίες η χώρα μας έμεινε όρθια, χτίζοντας το ελληνικό θαύμα. 

Αλλά και με μία αναδρομή στη σκοτεινή περίοδο του 2015, στην οποία χάρη στους αγώνες της παράταξης, η χώρα μας παρέμεινε στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ. 

Το διακύβευμα

Πάνω σε αυτές τις κατακτήσεις και τους αγώνες του ελληνικού λαού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το διακύβευμα των ευρωεκλογών, χωρίς να αναφερθεί στον λαϊκισμό και την τοξικότητα της αντιπολίτευσης, προβάλλοντας τη θετική ατζέντα ως απάντηση στους ισχυρισμούς τους. 

Ο κ. Μητσοτάκης έκλεισε την ομιλία του λέγοντας «Έχω καθήκον ως πρωθυπουργός να οδηγήσω την Ελλάδα εκεί που της αξίζει. Ως πρόεδρος της ΝΔ έχω δεσμευτεί και υπογράψει μαζί σας συμφωνία αλήθειας η παράταξή μας να γνωρίζει μόνο νίκες», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα μείνω πιστός και στις δύο αποστολές μου. Ακλόνητη απόφασή μας να προχωρήσουμε μπροστά. Τα μπλε λάβαρα της ΝΔ ενώνονται με την μπλε σημαία της Ευρώπης. Ξεκινάμε με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Ένα κόμμα που χτίζει το σήμερα με το βλέμμα στο αύριο. Ερχόμαστε από πολύ μακριά, πηγαίνουμε πολύ μακριά. Ας κάνουμε τη νίκη στις ευρωεκλογές καινούργιο ξεκίνημα για την πατρίδα».

Αφήνοντας προφανώς να εννοηθεί πως όλες αυτές οι κατακτήσεις δεν πρέπει να κινδυνέψουν από πολιτικούς πειραματισμούς, τονίζοντας εμμέσως τη σημασία των ευρωεκλογών και της ισχυρής ψήφου.