Ξεκάθαρο μήνυμα συσπείρωσης και ενότητας εν όψει των ευρωεκλογών, «όπως το κάναμε στις εκλογές του περασμένου Μαΐου και του περασμένου Ιουνίου», έστειλε, από το βήμα του 15ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας που ξεκίνησε χθες στο Ζάππειο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ας κάνουμε τη νίκη στις ευρωεκλογές καινούργιο ξεκίνημα για την πατρίδα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, θυμίζοντας ότι «η ΝΔ είναι η παράταξη που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2015».

Στην κατεύθυνση αυτή υπογράμμισε ότι «δεν είναι καιρός για χαλαρή νοοτροπία αλλά για συσπείρωση. Οι επικείμενες εκλογές δεν προσφέρονται για αδιαφορία, αδράνεια ή αποχή». Σημείωσε δε ότι η απερίσκεπτη ψήφος γίνεται συχνά ψήφος αψήφιστη. Άλλωστε, όπως τόνισε, «η πολιτική σταθερότητα καθίσταται κεντρικό ζητούμενο. Η πατρίδα δεν θα συγχωρέσει κανένα πισωγύρισμα. Στις ευρωεκλογές είναι μάχη με ευρωπαϊκό και εθνικό αποτύπωμα».

Στέλνοντας το μήνυμα ότι οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στην τροχιά σιγουριάς και ανάπτυξης, υπογράμμισε ότι «ανοιγόμαστε σε όλη τη χώρα. Περιγράφουμε τις κατακτήσεις που δεν πρέπει να κινδυνεύσουν και τις πολλές μικρές νίκες γύρω μας». «Σε ό,τι με αφορά δηλώνω πρώτος παρών στην ωραία μας εκστρατεία. Έχω καθήκον ως πρωθυπουργός να οδηγήσω την Ελλάδα εκεί που της αξίζει. Ως πρόεδρος της ΝΔ έχω δεσμευτεί και υπογράψει μαζί σας συμφωνία αλήθειας η παράταξη μας να γνωρίζει μόνο νίκες», ανάφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έστειλε δε μήνυμα απέναντι στην τοξικότητα που υιοθετεί η αντιπολίτευση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Έχετε διαπιστώσει ποιοι βρίσκονται απέναντι μας. Ένας εισαγόμενος αρχηγός που προσβάλλει Δημοκρατία και θεσμούς, ένας δεύτερος πρόεδρος που βάφει το κόμμα του με τα χρώματα του πρώτου και μερικές ακραίες φωνές».

«Έχουμε χρέος να απαντάμε στον μηδενισμό χωρίς να αρνούμαστε αστοχίες αλλά πείθοντας ότι δεν υποτασσόμαστε σε αυτές. Ζητούμε από τους πολίτες να πουν ένα μεγάλο ναι στη σταθερότητα, στη συνέχεια και στη σιγουριά», συνέχισε. Αντίθετα, όπως είπε, η ΝΔ είναι η παράταξη που μπορεί να μεταφράζει τις ευρωπαϊκές πολιτικές σε οφέλη για τη χώρα.

Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα μείνει πιστός «και στις δυο αποστολές μου. Ακλόνητη απόφαση μας να προχωρήσουμε μπροστά μας. Τα μπλε λάβαρα της ΝΔ ενώνονται με τη μπλε σημαία της Ευρώπης. Ξεκινάμε με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Ένα κόμμα που χτίζει το σήμερα με το βλέμμα στο αύριο. Ερχόμαστε από πολύ μακριά, πηγαίνουμε πολύ μακριά. Ας κάνουμε τη νίκη στις ευρωεκλογές καινούργιο ξεκίνημα για την πατρίδα».