Τη δέσμευση ότι «θα δώσουμε μαζικά τον καλύτερό μας εαυτό για να παραμείνει η Νέα Δημοκρατία πρώτη δύναμη και να διατηρήσει τα υψηλά ποσοστά της» στις ευρωκλογές κατέθεσε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ορφέας Γεωργίου, στην ομιλία του κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών του 15ου Συνεδρίου του κόμματος, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Όπως έκανε σαφές, «η γενιά μας δεν εφησυχάζει». Τόνισε δε, αναφορικά με τη δράση της ΟΝΝΕΔ, ότι «με προτάσεις, με δράσεις, με καθημερινή παρουσία, καταφέραμε να γίνουμε η μεγαλύτερη οργάνωση νέων στην Ελλάδα και μία εκ των μεγαλύτερων στην Ευρώπη». «Και αυτό είναι μία νίκη όλων των γενιών που τίμησαν με το πέρασμά τους και την ανιδιοτελή προσφορά τους την ΟΝΝΕΔ», συμπλήρωσε. Στο σημείο αυτό υπογράμμισε ότι είναι «μεγάλη δικαίωση για όλους εμάς, για όλες τις γενιές που έχουν δώσει μάχες στα αμφιθέατρα» η ψήφιση του νομοσχεδίου σχετικά με την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων στη χώρα μας.

Ο Ορφέας Γεωργίου κατέθεσε δε τη συγκίνηση για έναν ΟΝΝΕΔίτη να ακούει ιστορικά στελέχη του κόμματος, αλλά και απλούς στρατιώτες της παράταξης να δηλώνουν με άσβεστο πάθος «Μια φορά ΟΝΝΕΔίτης για πάντα ΟΝΝΕδίτης».

Αναλυτικά η ομιλία του Ορφέα Γεωργίου:

«Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες, ΟΝΝΕΔιτισσες και ΟΝΝΕΔίτες, ΔΑΠίτισσες και ΔΑΠίτες.

50 χρόνια αγώνες, 50 χρόνια στιγμές, 50 χρόνια μικρές και μεγάλες νίκες. 50 χρόνια μεταπολίτευση, 50 χρόνια Νέα Δημοκρατία.

Η μεγάλη φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη είμαστε όλοι εμείς. Εμείς που είμαστε σήμερα εδώ, στο Ζάππειο, αλλά και όσοι παρακολουθούν διαδικτυακά. Εμείς που δίνουμε καθημερινά τον αγώνα για τις ιδέες μας, αλλά και όσοι έφυγαν από τη ζωή και έχουν αφήσει σπουδαία παρακαταθήκη στην ιστορία της παράταξης.

Είναι όλες οι γενιές που διαχρονικά παραμένουμε πιστοί στις αξίες και τα ιδανικά που εμφύσησε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Η Μεγάλη Φιλελεύθερη Κεντροδεξιά Παράταξη είναι όλα αυτά, είναι όμως πρωτίστως η παράταξη που εκφράζει αλλά και εκφράζεται διαχρονικά από το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων εντός και εκτός συνόρων. Είναι η παράταξη που δίνει βήμα σε όλα τα μέλη της.

Από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας έχουν πραγματοποιηθεί με επιτυχία 14 συνέδρια και είμαστε σήμερα εδώ, στις διεργασίες του 15ου Συνεδρίου, για να κρατήσουμε με περηφάνια τον Πυρσό αναμμένο, τις ιδέες μας ζωντανές, το όραμά μας για την Ελλάδα που αξίζει σε όλους τους Έλληνες πιο θερμό και ανανεωμένο από ποτέ.

Κοινή ιστορία με την Νέα Δημοκρατία έχει και η Οργάνωση Νέων του κόμματος μας της οποίας έχω την τιμή να διατελώ Πρόεδρος. Η εντολή του Κωνσταντίνου Καραμανλή για σχηματισμό νεολαίας, έλαβε άμεσα σάρκα και οστά και στο Θέατρο Αλάμπρα, τον Οκτώβριο του 1974, πραγματοποιείται η πρώτη συγκέντρωση της ΟΝΝΕΔ. Από εκείνη τη στιγμή δεν σταματήσαμε να πρωταγωνιστούμε ως Οργάνωση σε όλα τα γεγονότα.

Με προτάσεις, με δράσεις, με καθημερινή παρουσία, καταφέραμε να γίνουμε η μεγαλύτερη οργάνωση νέων στην Ελλάδα και μία εκ των μεγαλύτερων στην Ευρώπη.

Και αυτό είναι μία νίκη όλων των γενιών που τίμησαν με το πέρασμά τους και την ανιδιοτελή προσφορά τους την ΟΝΝΕΔ.

Πιστέψτε με, δεν υπάρχει μεγαλύτερη συγκίνηση για έναν ΟΝΝΕΔίτη, από το να ακούει ιστορικά στελέχη του κόμματος, αλλά και απλούς στρατιώτες της παράταξης να δηλώνουν με άσβεστο πάθος «ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΝΝΕΔΙΤΗΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΟΝΝΕΔΙΤΗΣ».

Τα λόγια αυτά είναι για εμάς κατάθεση ψυχής, είναι η κινητήριος δύναμη για να συνεχίσουμε με αμείωτους ρυθμούς τον αγώνα της δικής μας γενιάς, είναι η πυξίδα μας.

Η ΟΝΝΕΔ σήμερα αριθμεί περί τα 100.000 ενεργά μέλη. Αριθμός ρεκόρ για πολιτική νεολαία αλλά και αριθμός ουσίας. Τα μέλη μας, οι άνθρωποι μας δεν είναι απλά ένας αριθμός. Είναι 100.000 άνθρωποι με ιδέες, με προτάσεις, με όρεξη να προσφέρουν για το καλό της Οργάνωσης, για το καλό της παράταξης, για το καλό της δικής μας γενιάς. Αποδείχθηκε αυτό άλλωστε και στις πρόσφατες εθνικές εκλογές. Περιοδεύσαμε στο πλευρό του Προέδρου μας και Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σε όλη την Ελλάδα. Γεμίσαμε τις πλατείες με νέα πρόσωπα που ήθελαν να ακούσουν από κοντά το πρόγραμμα διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και στη συνέχεια γέμισαν και οι κάλπες, κατατάσσοντας την Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα και στην ηλικιακή ομάδα 17-34 και τον Κυριάκο Μητσοτάκη Πρωθυπουργό.

Ο Πρόεδρος έχει αποδείξει ότι στις πρώτες θέσεις της ατζέντας του βρίσκεται η στήριξη της νέας γενιάς.

Έχει αποδείξει όμως ότι βρίσκεται εμπράκτως δίπλα και στην νεολαία της παράταξής μας. Ακούει με σεβασμό τις προτάσεις μας και προχωράει στην άμεση υλοποίησή τους.

Η ΟΝΝΕΔ απαρτίζεται από νέους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται σε όλους τους κλάδους. Ανθρώπους της αγοράς, της αγροτιάς, της κτηνοτροφίας, των επιστημών. Ανθρώπους με φρέσκες ιδέες για όλο το φάσμα της ελληνικής πραγματικότητας. Όταν λοιπόν οι προτάσεις μας γίνονται νόμοι του κράτους, μόνο υπερηφάνεια μπορούμε να νοιώσουμε.

Η ΟΝΝΕΔ του Σήμερα, είναι μία οργάνωση σύγχρονή και καινοτόμα. Οι καμπάνιες μας, που ως στόχο έχουν να προσεγγίσουν ακόμη περισσότερες νέες και νέους στο πλευρό μας, αφορούν θεματικές σχετικά με όσα προβληματίζουν τους νέους αλλά και όσα αφορούν το μέλλον μας. Η ΟΝΝΕΔ του Σήμερα όμως, είναι και μία οργάνωση πιστή στις διαχρονικές ιδέες και προτάσεις της.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου σχετικά με την ίδρυση Μη Κρατικών- Μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων στη χώρα μας αποτελούσε πάγια θέση της Οργάνωσης μας και της φοιτητικής μας παράταξης.

Είναι μεγάλη δικαίωση λοιπόν για όλους εμάς, για όλες τις γενιές που έχουν δώσει μάχες στα αμφιθέατρα η ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου. Το μονοπώλιο στην Ανώτατη Εκπαίδευση επιτέλους έσπασε και αυτό φέρει την υπογραφή όλων μας και πρωτίστως του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αγαπητοί Σύνεδροι,

Η επόμενη μεγάλη μάχη που έχουμε μπροστά μας είναι αυτή των Ευρωεκλογών. Η γενιά μας δεν εφησυχάζει. Θα δώσουμε λοιπόν μαζικά τον καλύτερό μας εαυτό για να παραμείνει η Νέα Δημοκρατία πρώτη δύναμη και να διατηρήσει τα υψηλά ποσοστά της. Οι πολίτες γνωρίζουν καλά ποιοι εκπέμπουν σταθερότητα και προγραμματισμό και ποιοι δεν μπορούν να ελέγξουν τα του οίκου τους. Οι πολίτες ζητούν ένα κράτος με Ευρωπαϊκές προοπτικές. Ένα κράτος σύγχρονο, ευέλικτο και καινοτόμο. Και όλοι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα για την Ελλάδα που μας αξίζει.

Από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την ΟΝΝΕΔ.

Από την ΟΝΝΕΔ για την Νέα Δημοκρατία.

Από την Νέα Δημοκρατία για την Ελλάδα του αύριο.

Με πίστη στα ιδανικά μας, με μαζικότητα, όπως αυτή που παρατηρώ σήμερα στο 15ο συνέδριο μας, με σεβασμό στην ιστορία μας.

Αλλά και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον…. ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ».