Με τη φράση «πέτυχαν να κάνουν τη μνήμη του Γιώργου γαλανόλευκο θρύλο που θα συγκινεί για πάντα», ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει τα συγχαρητήριά του στην Εθνική ποδοσφαίρου για τη νίκη της χθες επί της Αγγλίας στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Nations League. Ο χθεσινός αγώνας έγινε στη σκιά του αδόκητου χαμού του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Τζορτζ Μπάλντοκ, στον οποίο και αφιερώθηκε η νίκη.

«Ένας ξεχωριστός αγώνας, ένας μοναδικός θρίαμβος που ένωσε τα δάκρυα της θλίψης με αυτά της υπερηφάνειας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, σε ανάρτησή του για την επιτυχία της Εθνικής ποδοσφαίρου.

«Συγχαρητήρια στα παιδιά της Εθνικής ποδοσφαίρου για τη νίκη τους επί της πανίσχυρης Αγγλίας. Έδειξαν ότι είναι αθλητές και κυρίως άνθρωποι. Γι' αυτό και η προσπάθειά τους υπήρξε υπεράνθρωπη. Το είχαν υποσχεθεί στον φίλο τους Τζορτζ Μπάλντοκ που χάθηκε τόσο άδικα. Και, πράγματι, πέτυχαν να κάνουν τη μνήμη του Γιώργου γαλανόλευκο θρύλο που θα συγκινεί για πάντα», επισημαίνει στην ίδια ανάρτηση ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι, στη σκιά του αδόκητου χαμού του Τζορτζ Μπάλντοκ, η εθνική μας ομάδα κατόρθωσε να πάρει ένα
ιστορικό «διπλό» στου Γουέμπλεϊ με 2-1 επί της Αγγλίας στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Nations League. Μεγάλος πρωταγωνιστής της ελληνικής ομάδας ήταν ο Βαγγέλης Παυλίδης που πέτυχε και τα δύο γκολ στο 49΄ και στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει στο 83΄ ο Τζουντ Μπέλιγχαμ.