Το τέλειο φαγητό για το κυριακάτικο τραπέζι είναι το κοκκινιστό κοτόπουλο με μακαρόνια δια χειρός Βασίλη Καλλίδη.

Υλικά

1 κοτόπουλο σε μερίδες
2 κρεμμύδια
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
1 ποτήρι ντοματοπολτός
1 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι

Για τα μακαρόνια
1 πακέτο χοντρά μακαρόνια
300 γραμμ. μυζήθρα
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το ροδίζετε καλά σε μία φαρδιά κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο. Βγάζετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και μέσα στην ίδια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά.

Βάζετε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο και προσθέτετε το κονκασέ, τον πολτό και τον πελτέ ντομάτας, το αλατοπίπερο και 2 ποτήρια ζεστό νερό. Αφήνετε το φαγητό να βράσει περίπου μία ώρα.

Βάζετε σε μια κατσαρόλα μπόλικο νερό με αλάτι. Μόλις πάρει βράση το νερό, προσθέτετε τα μακαρόνια. Ανακατεύετε και αφήνετε να βράσουν για 8 λεπτά. Βάζετε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε με αρκετή μυζήθρα.