Προφυλακιστέοι κρίθηκαν 3 από τους 10 κατηγορούμενους, που συνελήφθησαν κατά την επιχείρηση για τη δράση εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται στην θανατηφόρα επίθεση σε βάρος του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, μετά τις απολογίες τους που αφορούν στις παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι δέκα κατηγορούμενοι οδηγηθήκαν το πρωί ενώπιον της 4ης τακτικής ανακρίτριας ενώπιον της οποίας απολογήθηκαν για την κατηγορία της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Σημειώνεται πως οι τρεις κρίθηκαν προφυλακιστέοι ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων για αυτήν την υπόθεση.

Από την ομάδα των κατηγορουμένων που βρέθηκαν την Παρασκευή στα δικαστήρια, τρεις αντιμετωπίζουν μόνο κατηγορίες σχετικά με ναρκωτικά και δεν είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Το Σαββατοκύριακο οι απολογίες για την εγκληματική οργάνωση

Σε τρεις ανακριτές θα απολογηθούν, αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή, οι 64 από τους 67 συλληφθέντες, για την υπόθεση της δολοφονίας Λυγγερίδη.

Οι απολογίες θα γίνουν ανά ομάδες 10-11 κατηγορουμένων και έχει προγραμματιστεί να απολογηθούν αύριο οι 31 άτομα και μεθαύριο οι υπόλοιποι 33.

Εκτός από τους ανακριτές, παράλληλα έχουν οριστεί και τέσσερις εισαγγελείς, για να γνωμοδοτούν μαζί με τους ανακριτές, για τις προφυλακίσεις, ή όχι, των κατηγορουμένων.