Άλλη μία προφυλάκιση, την έκτη κατά σειρά, αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης οπαδών, δείχνοντας τον δρόμο για τη φυλακή σε δεύτερο θεωρούμενο διευθυντικό στέλεχος της ομάδας, που κατηγορείται και ως ένας εκ των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Πρόκειται για 33χρονο, ο οποίος φέρεται να αρνείται την κατηγορία πως εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο στη δολοφονική επίθεση έξω από το γήπεδο στου Ρέντη και να ισχυρίζεται, προσκομίζοντας και βιντεοληπτικό υλικό, πως την ώρα των επεισοδίων στην περιοχή ο ίδιος ήταν και παρέμεινε στην κερκίδα φωνάζοντας συνθήματα για να «εμψυχώσουμε την αγαπημένη μας ομάδα» όπως αναφέρει σε υπόμνημα που παρέδωσε στον δικαστικό λειτουργό. Στο υπόμνημα αναφέρει μεταξύ άλλων πως «εμένα η διωκτική αρχή δεν με συγκαταλέγει στους φερόμενους ηθικούς αυτουργούς. Οι αστυνομικές Αρχές μέχρι και τις 26.02.2024 δεν με συγκαταλέγουν όχι μόνον ως ηθικό αυτουργό ή φυσικό αυτουργό, αλλά ούτε και ως άτομο που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση του σχεδίου».
Απαντά επίσης και στην αναφορά της δικογραφίας ότι αποθήκευσε υλικά της κερκίδας, λέγοντας πως πράγματι με όχημα που είχε νοικιάσει, διότι το δικό του είχε πρόβλημα, είχε πάει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» το απόγευμα της 7ης Δεκεμβρίου, πριν από τον αγώνα στου Ρέντη, όπου «αφού πήρα τα πανιά-λάβαρα τα τοποθέτησα στο αυτοκίνητό μου. Δεν έδωσα καμία "οδηγία" για πρόκληση επεισοδίων». Επίσης αφέθηκαν ελεύθεροι 20, μεταξύ αυτών και ο 16χρονος αδερφός του προφυλακισμένου 18χρονου, ο οποίος θα πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ενώ του απαγορεύτηκε να παρακολουθεί αγώνες. Την υπόθεση χειρίζονται πέντε ανακριτές, ενώ σε βάρος των 67 συλληφθέντων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για 28 αδικήματα, 12 εκ των οποίων είναι κακουργήματα.
Ο 16χρονος μεταξύ άλλων φέρεται να είπε: «Ξαφνικά μετά το πρώτο σετ άνοιξε η πόρτα του γηπέδου και είδα περίπου 100 άτομα να βγαίνουν προς τα έξω τρέχοντας. Τότε ο αδερφός μου τους ακολούθησε για να δει τι συμβαίνει. Στην προσπάθειά μου να προσεγγίσω τον αδερφό μου, που βρισκόταν αρκετά πιο μπροστά από εμένα, παρέμεινα στο σημείο κάποια λεπτά μέσα στο πλήθος, όταν κάποιος άγνωστος μου έδωσε να κρατήσω μία φωτοβολίδα. Πρώτη φορά στη ζωή μου έπιανα φωτοβολίδα. Δεν ήξερα τι ακριβώς είναι και πώς λειτουργεί. Μόλις συνειδητοποίησα ότι στο χέρι μου υπάρχει κάποιο επικίνδυνο αντικείμενο, φοβήθηκα. Αμέσως την άφησα από το χέρι μου και την πέταξα αμέσως κάτω».
«Κλειδί» οι προστατευόμενοι μάρτυρες
Με πρακτική που παραπέμπει σε μαφιόζικου τύπου «προστασία», οι φερόμενοι ως ηγέτες της εγκληματικής οργάνωσης κέρδιζαν χρήματα από τους μικροπωλητές γύρω από το γήπεδο Καραϊσκάκη πουλώντας τους προστασία. Ο μάρτυρας περιγράφει τη δράση ενός εξ αυτών που φέρεται να χρησιμοποιούσε για τη συλλογή των χρημάτων νεότερα μέλη δίνοντάς τους ένα μικρό χαρτζιλίκι. Ο μάρτυρας «67Β» κατέθεσε ότι τα αρχηγικά μέλη που έχουν συλληφθεί είχαν πλήρη ελευθερία κινήσεων. Καταθέτοντας συγκεκριμένα για τον φερόμενο ως αρχηγό της «Θύρας 7» και βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση, υποστήριξε ότι είναι αυτός που είχε το απόλυτο πρόσταγμα και δεν δίσταζε να κινηθεί εναντίον όσων τον αμφισβητούσαν.