Ένας πόλεμος με τον Πάνο Καμμένο με τον -σε φάση αποδόμησης- Αλέξη Τσίπρα έλειπε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Την ώρα που το φάντασμα της διάσπασης και της δημοσκοπικής κατατρακύλας πλανάται πάνω από την Κουμουνδούρου τα όσα υποστήριξε ο πρώην στενός συνεργάτης και συγκυβερνήτης του Αλέξη Τσίπρα ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου –και πάλι- για την περίοδο διακυβέρνησης και τα όσα οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Ο Πάνος Καμμάνος, ο «φίλος Πάνος» -που από «μπούλης» έγινε «λαικό παιδί» που δεν είχε σχέση με την ακροδεξιά- το, κατά Τσίπρα, «αναγκαίο κακό» με το οποίο συγκυβέρνησε και αν δεν υπήρχε δεν θα γινόταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, άρχισε τις «δικές του αποκαλύψεις, διαμορφώνοντας μια ακόμη χειρότερη εικόνα για τον πρώην επικεφαλής της Κουμουνδούρου.

Είπε για τη συμφωνία των Πρεσπών, υποστηρίζοντας πως είχαν τάξει στον Αλέξη Τσίπρα βραβείο Νόμπελ. Είπε για συμφωνίες προκειμένου η Ελλάδα να βγεί από το ευρώ και κατ επέκταση από την ΕΕ έναντι… 80 δισ. Ευρώ που θα του έδιναν με εντολή Μέρκελ - Σόιμπλε και με την υποχρέωση να μετατραπεί η Ελλάδα σε αποθήκη 2500000 ψυχών (προσφύγων και μεταναστών). Είπε και για το τρίτο μνημόνιο.

Ο Πάνος Καμμένος άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και οι άνεμοι χτύπησαν την Κουμουνδούρου φτάνοντας όμως μέχρι τις παραλίες του Σουνίου προκαλώντας τρικυμία στο πρόσωπο, που όπως παλαιότερα υποστήριζε ο πρώην πρόεδρος των ΑΝΕΛ, έμαθε:

1. Να γράφει και με το… δεξί

2. Να αγαπά τη θάλασσα και το ψαροντούφεκο

3. Να θέλει να αγοράσει πλωτό μέσο, εξού και το πρόσφατο δίπλωμα ταχύπλοου σκάφους

Ίσως τελικά ο Πάνος Καμμένος να μην συγχώρεσε ποτέ τον Αλέξη Τσίπρα για το γεγονός ότι τον έσπρωξε στην παραίτηση και του διέλυσε το κόμμα παίρνοντας τους βουλευτές του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως πάλι να έληξε η διάρκεια μιας κάποιας μεταξύ τους συμφωνίας, ίσως από την άλλη η αποχώρηση από την προεδρία και η εκλογική συντριβή να τον οδήγησαν στο να καταθέτει τις δικές του απόψεις.

Όπως και να έχει ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ξέθαψαν το τσεκούρι του πολέμου, με την νέα ηγεσία της Κουμουνδούρου να είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένη να λάβει θέση στον πόλεμο που κηρύχθηκε.

ΣΥΡΙΖΑ: Σενάρια επιστημονικής φαντασίας

Στο πλαίσιο αυτό η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναμενόμενη αν και αντί να δίνει απαντήσεις γεννά ερωτήματα. Η αναφορά σε «σενάρια επιστημονικής φαντασίας» δεν αποτελεί απάντηση στα όσα είπα ο Πάνος Καμμένος και σίγουρα δεν… φωτίζει όσα έγιναν την περίοδο για την οποία μιλά ο συγκυβερνήτης τους. Άλλωστε η λογική του ότι κάποιος επιδιώκει κάτι δεν περνά πλέον όπως αποδείχθηκε στις δύο πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι:

«Ο Πάνος Καμμένος έχει το δικαίωμα να δημοσιοποιεί τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα του 2015 και τη Συμφωνία των Πρεσπών. Έχει επίσης το δικαίωμα να εμφανίζει τον εαυτό του ως αλάνθαστο πρωταγωνιστή και να κατηγορεί άλλους.

Εκείνο που δεν έχει το δικαίωμα να κάνει είναι να κατασκευάζει σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Να παραμορφώνει τα γεγονότα του χτες για να εξυπηρετήσει τις όποιες επιδιώξεις του σήμερα. Να επικαλείται ως γεγονότα δικές του κατασκευές. Και τελικά να μη δείχνει στοιχειώδη σεβασμό απέναντι στην αλήθεια για την πιο δύσκολη ιστορική περίοδο της Ελλάδας τα χρόνια της μεταπολίτευσης»

Από την άλλη και ο Πάνος Καμμένος με την ανάρτησή του δεν δίνει περαιτέρω εξηγήσεις αλλά παίζει το ίδιο παιχνίδι για μια περίοδο που όντος ήταν η πιο δυσκολη για την Ελλάδα εξ αιτίας των χειρισμών τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των ΑΝΕΛ, που συγκυβέρνηση παίζοντας στα ζάρια τη χώρα και τους πολίτες αυτής