Συνέντευξη σε υψηλούς τόνους (και με μεγάλη δόση αυτοθαυμασμού) παραχώρησε στον Alpha Radio ο Στέφανος Κασσελάκης, επικεφαλής του –όπως επιμένει να λέει– Κινήματος Δημοκρατίας. Αφορμή, η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην πρόταση Καρυστιανού για προανακριτική επιτροπή περί εσχάτης προδοσίας για τα Τέμπη. Αναρωτήθηκε μάλιστα ποιος πληρώνει τα δύο κόμματα.

Με το γνωστό ύφος «μόνο εγώ ενδιαφέρομαι για τους συγγενείς», ο Κασσελάκης κατηγόρησε τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης για «ειρωνεία», επειδή δεν υπέγραψαν την πρότασή του – την οποία, σημειωτέον, είχε παρουσιάσει πριν από 2,5 μήνες, όπως μας θύμισε.

«Αν δεν τους αρέσει η λέξη "εσχάτη προδοσία", ας αλλάξουν τον Ποινικό Κώδικα», είπε με ύφος εισαγγελέα και συνταγματολόγου μαζί, επαναφέροντας το επιχείρημα ότι η παρέμβαση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη συνιστά παραβίαση της διάκρισης των εξουσιών και άρα έγκλημα.

Χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ  «δεκανίκια του Μητσοτάκη» και αναρωτήθηκε ποιος τους πληρώνει: «Τι δουλειά κάνει αυτή η αντιπολίτευση; Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος τους πληρώνει και γιατί; Εξελέγησαν για να είναι τα δεκανίκια του Μητσοτάκη; Τι τους πειράζει να διερευνηθούν αυτές οι κατηγορίες;», τόνισε. «Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ασκούν αντιπολίτευση με βάση την ουσία. Δεν υπηρετούν τον λαό – υπηρετούν το σύστημα», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να φτιάξει δικό του κόμμα – εκτός αν προτιμά να ενταχθεί στο ήδη υπάρχον και πλήρες, δηλαδή στο «Κίνημα Δημοκρατίας». 

Διότι, όπως ξεκαθάρισε με τη γνωστή του μετριοφροσύνη, αν υπάρχει πια ελπίδα για τον λαό, αυτή έχει όνομα. Το δικό του.